reklamı kapat

POPÜLER

2021 Jaguar XF

2021 Jaguar XF kokpiti yeni bir noktaya taşıyan dinamikleriyle tanıtıldı

Kullanıcı deneyimine doğrudan etki edecek noktaların geliştirilmesiyle asfalta inecek 2021 Jaguar XF, öncekine göre çok daha iddialı.

Geride bıraktığımız haziran ayı içerisinde beğeni kazanan elektrikli modeli I-Pace’i 2021 model yılına taşıyan Jaguar’ın sıradaki hamlesi XF oldu. Premium sedan modelini gerek deneyim gerekse görünüm olarak çok daha modern bir yapıya kavuşturan marka, her makyaj operasyonunda olduğu gibi dijital destek kısmını da zenginleştirmeden geçmedi. Kaputunun altında da ufak revizyonları beraberinde getirecek olan 2021 Jaguar XF, dışarıdan bakıldığında kolaylıkla ayırt edilebilecek dokunuşların da merkezinde. Özellikle revize edilmiş ön ızgara, tampon,LED gündüz ve arka stop farlarının bu değişimdeki temel parçalar arasında yer aldığını kolaylıkla görmek mümkün.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan özellikleriyle 2021 Jaguar XF

Yenilenen XF’in dışarısı kadar iç dünyasında da hissedilir değişimle kullanıcıları bekliyor olacak. Konsolun merkezinde konumlandırılan tamamen yeni 11,4 inçlik kavisli ekran, çözünürlüğüyle akıllı telefonlara taş çıkartma iddiasında. Bir önceki sisteme göre ebatları hatırı sayılır oranda büyütülen bu bölümde 12,3 inçlik dijital sürücü ekranı eşlik edecek. Tüm parçalarla birlikte aslında XF’in ailenin diğer üyelerinde gördüğümüz iç yaşam alanına sahip olduğunu da söyleyebiliriz. XF’nin kaputunun altında ise günümüz dünyasının kaçınılmaz felsefesi olan kompakt motor seçenekleri dikkat çekiyor. Giriş seviyesinde konumlandırılan 2.0 litrelik benzinli motor ile aracın 0’dan 100’e hızlanmasını 6,5 saniyede tamamlayabilmesi takdir edilesi bir oran. İşin içerisinde dört tekerlekten çekiş sistemi girdiğinde bu rakamın 5,8 saniyeye kadar çekildiğini de belirtmeden geçmeyelim. Bu motorlar yaklaşık 300 beygir güç ve 400 Nm tork seviyelerinde geziyor. Benzinli seçenekle birlikte ise aynı motor hacminin içerisinde başlangıç jeneratörlü hibrit sistem dahil oluyor. Arkadan veya dört tekerlekten çekiş olarak tercih edilebilen dizel seçenek 201 beygir güç ve 430 Nm torkla yolda olacak. Yenilenen ailenin fiyatları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

İlginizi çekebilir

Mercedes CLA 35