reklamı kapat

POPÜLER

LG

2021 LG TV’lere Google Stadia ve GeForce Now geliyor

LG, oyun konusunda geleceğe yönelik önemli bir adım attı. 2021 LG TV’ler ile Google Stadia ve GeForce Now geliyor. İşte detaylar;

Google Stadia ve GeForce Now bilmeyenler için bulut temelli birer oyun servisi. Bu platformlar gücünü buluttan yani uzakta çalışan bir dev sunucudan alıyor. Yani oyunlar sizin sisteminizde değil çok güçlü bu sunucularda çalışıyor. Size sadece internet üstünden görüntü aktarılıyor. İşte oyun dünyasının geleceğini oluşturan bu servisler, LG’nin 2021 TV modellerinde yerleşik olarak sunulacak. Tam olarak LG imzalı OLED, QNED ve NanoCell modellerine önümüzdeki aylarda gelecek servisler, kişilerin TV’lerin sadece internet ile birer oyun makinesi haline getirmesine imkan tanıyacak. Aktarıldığı kadarıyla 2021 modellerine önce Google Stadia, sonra ise GeForce Now gelecek. Üzücü şekilde bu servisleri 2020 modelleri için yerleşik şekilde sunulmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LG TV’ler ile kullanımı artacak Google Stadia hakkında teknik olarak kısa bir özet yaparsak

İnternet bağlantınıza bağlı olarak dizüstü, masaüstü, tablet ya da telefonunuzdan 4K ya da Full HD çözünürlükte oyun keyfi elde etmenize imkan tanıyan servis, herhangi bir yükleme / indirme ihtiyacı duymuyor. Yukarıda da dediğimiz gibi Pro pakette 4K çözünürlükte saniyede 60 kare HDR desteği veren servisin, ilerleyen dönemde 8K saniyede 120 kare oyun desteği kazanacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Sunucuları için AMD ile ortaklık kuran firma, en yüksek oyun performansını vadediyor. Bu sistemde 1080P oyun için en az 20 Mbps, 4K oyun içinse en az 35 Mbps internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyor.

İlgili Video