reklamı kapat

POPÜLER

2021 Peugeot 308

2021 Peugeot 308; üçüncü neslin dinamiklerine yakından bakın [Video]

Geçtiğimiz nesillerde yakalanan ödüllü başarıları daha da yukarı taşıma iddiasında olan 2021 Peugeot 308, şimdiden büyük bir hayran kitlesi topladı.

Resmi tanıtımı bugün gerçekleştirilen 2021 Peugeot 308, Türkiye’de olduğu gibi kapsamlı şekilde ses getirmeyi başardı. Uzun yıllardır sınıfın referansı olarak gösterilen Volkswagen Golf ile kıyaslanma süreci de uzun sürmeyen üçüncü neslin şimdiden ateşli bir kitle elde ettiğine şüphe yok. Özellikle radikal tasarımıyla ilgi odağı olan otomobille ilgili ortaya çıkan her detay kullanıcılar tarafından ilgi çekiyor. Dış basında ön inceleme niteliğindeki videoları görünmeye başlayan 308 için resmi kaynaklar da etkiyi diri tutacak tanıtım videosu yanınlamayı ihmal etmedi.

Öne çıkanlarıyla 2021 Peugeot 308

Önceki nesile göre artırılan ebatlarıyla tasarımı kadar kullanışlılığıyla öne çıkan bir 308’i sokaklarda göreceğiz. 110 milimetre daha uzun ve 20 milimetre daha alçak olan yeni 308’in bu sayede tasarımı daha sportif görünürken aerodinamik performansı da iyileştiriliyor. Açıklanan verilerde aracın 0,28’lik sürtünde katsayısı değerine sahip olduğunu görüyoruz. Yeni nesil iç yaşam ve saklama alanıyla da bir adım yukarıya taşınıyor. Özellikle arka diz mesafesinde hatırı sayılır iyileştirme yapıldığını belirten bir Peugeot karşımızda duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ailenin motor seçenekleri de en az donanımlar kadar zengin tutuluyor. Burada şarj edilebilir hibrit başta olmak üzere benzinli ve dizel motorlar kullanıcıları bekliyor. Ailenin zirvesinde tahmin edebileceğimiz gibi hibrit kombinasyon konumladırılıyor. Peugeot burada iki farklı hibrit seçenek sunmayı tercih etmiş ki 150 ve 180 beygirlik benzinli motorun 110 beygirlik elektrik motoruyla kombinasyonları yer alıyor. 8 kademeli otomatik şanzımanla kombin edilecek olan bu versiyonların 60 kilometrelik saf elektrik menzili sunuyor olması da başarılı değerleri arasında. Ailenin benzinli motor giriş seviyesinde 1,2 litrelik üç silindirli PureTech yer almaya devam edecek. 110 ve 130 beygirlik iki versiyonla gelen bu motora dizel ayağında ise 130 beygir güç üreten 1,5 litrelik ünite eşlik edecek. Bu yıl içerisinde kademeli olarak satışlarına başlanacak olan ailenin fiyatları da önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 2014 Avrupa’da Yılın Otomobili dahil olmak üzere önceki nesilleriyle birçok ödül alan 308, ilk neslinden itibaren 7 milyonu adedi aşan satış başarısını daha hızlı bir şekilde yukarı taşımak için sokaklarda olacak.