reklamı kapat

POPÜLER

2021 Renault ZOE Euro NCAP

2021 Renault ZOE için Euro NCAP çarpışma testinden “0 yıldız” derecelendirmesi [İzle]

 - Güncelleme: 08 Aralık 2021 16:25

Makyajla birlikte daha çok menzil ve güç oranında ileriye taşınan 2021 Renault ZOE, Euro NCAP güvenlik standartlarının altında kalmış durumda.

Euro NCAP tarafından düzenli aralıklarla gerçekleştirilen çarpışma testlerin bir yenisi daha eklendi. İçerisinde merakla beklenen isimlerin de olduğu yeni listede ise kullanıcıların dikkatini çekecek bazı sonuçlar karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda şüphesiz en üst sırada 2021 Renault ZOE yer alacak. Uzun süredir elektrikli otomobil segmentinde markayı temsil eden ZOE, güvenlik alanında standart donanım eksikliğinin acısını yaşıyor. 2021 model yılıyla birlikte menzil odağında geliştirmelerin yapıldığı aile, standart güvenlik ekipmanları üzerinden çarpışma testlerinde “0 yıldız” ile derecelendirildi. Bu sonuçla birlikte aradan geçen 20 yılın ardından Laguna sonrasında Fransız üretici ilk kez böyle bir notla karşı karşıya kalıyor.

2021 Renault ZOE için detaylı çarpışma testi sonuçları

Euro NCAP tarafından paylaşılan 0 yıldız derecelendirmesinin detaylarına baktığımızda ZOE’nin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 43, çocuk korumasında yüzde 52, yaya korumasında yüzde 41 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 14 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor. Elektronik güvenlik desteğinin eksikliğiyle birlikte Zoe’nin ön bölgede fiziksel çarpışmalar karşısında da zayıf kalışı dikkat çekiyor. ZOE’nin geçtiğimiz yıllarda gerekli şartları yerine getirerek bu testlerden “5 yıldız ” almayı başardığını da hatırlatmak gerekiyor. Bazı güncelleme zorunluluklarının farkında olan Renault cephesi de, 2022 model yıllı araçlara mart ayından itibaren otonom acil frenleme teknolojisini baz donanımdan itibaren standart olarak sunacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sonuçlarla ilgili marka tarafından ise ; “Zoe E-Tech güvenli ve tüm yasal güvenlik standartlarına uyan bir otomobil. Testlerdeki standartlar sürekli gelişip değişmekte. Renault, olarak bulunduğumuz tüm pazarlarda regülasyonlara uyum sağlamak için araçlarımızı paralel şekilde geliştirmeye devam edeceğiz.açıklaması geldi.