reklamı kapat

POPÜLER

2021 Seat Arona

2021 Seat Arona; satışları yeni başlayan makyajlı versiyonda ÖTV indirimi 50 bin TL’den fazla

 - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 18:03

Ağustos ayıyla birlikte Türkiye satışlarına başlanan makyajlı 2021 Seat Arona, tüm versiyonlarıyla ÖTV indirimi kapsamına girdi.

Açıklanmasıyla birlikte otomobil dünyasını bir anda gündem maddesi haline getiren ÖTV düzenlemesinin etkileri hala devam ediyor. Özellikle kompakt segmentteki araçları etkileyen bu adımdan etkilenen yen yeni isimlerden birisi de Seat Arona oldu. Makyajlı versiyonu ağustos ayının ilk haftası itibarıyla listelere giren Arona’nın, satışından bir hafta sonra böyle bir düzenlemeye gidilmesiyle 50 bin TL’yi aşan indirimle tanışmasına vesile oldu. Giriş seviyesinden başlayıp tüm versiyonlarında çok ciddi olumlu etki yaratan indirimle birlikte başlangıç fiyatı 281.000 TL’den 235.000 TL’ye geriledi.

2021 Seat Arona fiyat listesi

Markanın resmi kaynakları tarafından ÖTV matrah düzenlemesi sonrasında paylaşılan güncel liste şu şekilde;

.0 EcoTSI 110 HP DSG Style – 235.000 TL – ÖTV düzenlemesi öncesi fiyat 281.000 TL
1.0 EcoTSI 110 HP DSG Xperience – 258.000 TL – ÖTV düzenlemesi öncesi fiyat 309.000 TL
1.0 EcoTSI 110 HP DSG FR – 258.000 TL – ÖTV düzenlemesi öncesi fiyat 309.000 TL

2021 Seat Arona öne çıkan özellikler

Arona’da 7 ileri DSG otomatik şanzımanla sunulan 1.0 litrelik EcoTSI motor, 110 HP güç ve 200 Nm tork sağlıyor. Bu motorla birlikte 4,8 lt’lik fabrika çıkış ortalama yakıt tüketimi verilem ailenin, 0’dan 100 km/s’ye yalnızca 10,8 saniye veriliyor. Style, Xperience ve FR olmak üzere 3 farklı donanım seviyesiyle gelen Arona’nın maksimum sürat değeriyse 190 km/s olarak veriliyor. Yeni SEAT Arona’nın dış tasarımı, SUV kimliğini daha çok vurgulayacak şekilde yenilenmiş durumda. Otomobilin ön tarafında yeni bir ön ızgara ve yeni bir tampon yer alıyor. Donanımlara göre değişik renklere sahip olan yeni ön spoiler ise yeni SEAT Arona’ya daha sportif bir duruş katıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni SEAT Arona’da standart olarak sunulmaya başlanan EcoLED ön farlar ve opsiyonel olarak tercih edilebilen Full LED mercekli ön farlar, otomobilin ön tasarımını güçlendirirken aynı zamanda daha iyi bir görüş ve daha düşük enerji tüketimi sağlıyor. Yeniden tasarlanan ve konumlandırılan LED ön sis farları da araca daha karakteristik bir duruş katmış. 3 yeni alüminyum alaşımlı jant tasarımı ve Kamuflaj Yeşil, Asfalt Mavi ve Safir Mavi olmak üzere 3 yeni renk seçeneği yeni Arona’da ilk defa sunuluyor. Daha benzersiz bir Arona isteyen müşteriler için ise 3 farklı tavan rengi seçeneği yer alıyor: siyah, gri ve ürün gamına yeni eklenen beyaz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Radikal bazda değişen kokpit

Makyajla birlikte gelen yeni bilgi-eğlence sistemi, iç tasarımın en önemli noktalarından biri.. Büyüyen dokunmatik ekran standart olarak 8,25” genişliğinde; opsiyonel olarak ise 9,2” genişliğinde alınabiliyor. SEAT’ın diğer modellerinden de tanıdık olan 10,25” Dijital Gösterge Paneli de Yeni Arona’daki teknolojik yenilikler arasında yer alıyor. Çok fonksiyonlu spor deri direksiyon simidiyle tamamlanan yumuşak ön göğüs, yenilenen iç tasarımı tamamlıyor. Sürücü ve yolcu tarafı için yeniden tasarlanmış havalandırma ızgaraları, seçilen donanıma bağlı olarak farklı renkte sunuluyor. FR donanımında kırmızı, Xperience donanımında yeşil ve Style donanımında ise gri renkte olan havalandırma ızgaraları; FR ve Xperience donanımlarında LED ambiyans aydınlatmasına sahip.

İlginizi çekebilir

Yeni Leon merak edilen özellikleriyle detaylandı