reklamı kapat

POPÜLER

2021 Seat Ibiza
Seat Ibiza 2022 fiyat listesi
2022 Seat Ibiza

2021 Seat Ibiza tanıtıldı; işte makyajlanan modelden önemli yenilikler

 - Güncelleme: 15 Nisan 2021 13:18

Önemli güncelleştirmeleri beraberinde getiren 2021 Seat Ibiza, yeni donanım paketleri ve teknolojik destekleriyle yola devam ediyor.

2017 yılından beridir beşinci jenerasyonuyla yollarda olan Seat Ibiza, bu nesildeki ilk makyajına kavuşuyor. Planlandığı gibi bugün gerçekleştirilen tanıtım sonrasında örtülerinden kurtulan makyajlı kasa özellikle iç dünyasında radikal değişiklikleri beraberinde getiriyor. Günümüz güvenlik standartlarını karşılayacak pasif ve aktif elektronik desteklerle de güçlendirilen Ibiza için bu hamleyi bir modernleştirme operasyonu olarak da nitelendirebiliriz. 2021 Seat Ibiza ile birlikte FR’ın yanında Xcellence ve Xcellence Lux gibi yeni donanım seviyeleri de kullanıcıları bekliyor olacak.

Seat Ibiza 2022 fiyat listesi
2022 Seat Ibiza

2021 Seat Ibiza cephesinden öne çıkanlar

Makyajın etkilerine ilk olarak dışarıdan baktığımızda Ibiza’da yepyeni bir ışıklandırma grubunun konumlandırılacağını görüyoruz. Önde ve arkada full LED teknolojisiyle donatılan otomobilde, bu donanımların üst seviye paketlerin tamamında standart olarak gelecek olması önemli. Dış tasarımda yapılan ufak değişimlerin tamamlayıcısı ise ürün gamına eklenen yemi jantlar olacak. 18 inçe kadar yükseltilebilen yeni jantlar özellikle Xcellence paketlerinde Ibiza’yı bir üst segmente aitmiş gibi gösteriyor. Yine yeni renk seçenekleri de her makyajda olduğu gibi aracın dinamizmine etki edecekler arasında.


Makyajın en büyük etkisini ilk başta da bahsettiğimiz gibi kokpitte hissedeceğiz. Artırılan malzeme kalitesinin yanında 9,2 inçe kadar büyütülebilen yeni multimedya ekran ve yeni direksiyon konsolda ilk fark edilen değişimler arasında. Üst paketlerle birlikte kullanıcı deneyimine giriş yapacak olan 10,25 inçlik dijital sürücü ekranı da, Ibiza’nın teknolojik karakterinde önemli bir yere sahip olacak. Bu bölümde dikkat çeken noktalardan birisi de yeniden tasarlanan klima çıkışlarının arkalarında LED ışıklandırmalar var. Gece sürüşlerinde ambiyans aydınlatması niteliği taşıyacak olan bu parçaların ne denli etkili olacağınıysa deneyimlediğimizde görebileceğiz. Makyajla birlikte; yan bölge asistanı, uzun far asistanı, yarı otonom sürüş asistanı, şerit asistanı, adaptif hız sabitleyici, trafik işareti algılama gibi parçalar da artık Ibiza’nın silahları arasına eklenecek.

2021 Seat Ibiza motor seçenekleri

Yenilenen Ibiza’nın kaputunun altında oldukça geniş bir motor yelpazesi kullanıcıları bekliyor olacak. Beş farklı benzinli motorun yanında bir de sıkıştırılmış doğalgazlı kombinasyonu listelerde göreceğiz. Benzinli motor ailesinin giriş seviyesinde 1.0 litrelik ünitenin atmosferik versiyonu 80 PS güç, 93 Nm tork ve 5 kademeli manuel şanzıman kombinasyonuyla geliyor. Bir üst noktada ise aynı motorun turbolu dinamikleri devreye giriyor. 95 PS’den başlayıp 110 PS’e kadar uzanan güç seçenekleriyle tercih edilebilen bu motorda 175 Nm tork değeriyse sabit kalıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ailenin en üst noktasında ise 1,5 litrelik benzinli ünite 150 PS güç ve 250 Nm torkla geliyor. Kullanıcılara turbo motorlarda 7 kademeli DSG’yi tercih edebiliyor. Sıkıştırılmış doğalgazlı pakette ise 1.0 litre turbo motor 90 PS güç ve 160 Nm tork değer üretiyor. Bu paket sadece 6 kademeli manuel şanzımanla kombin ediliyor. 2021’nin üçüncü çeyreğiyle birlikte üretim süreci başlayacak olan yeni Ibiza’nın yıl sonunda kademeli satışları da başlayacak. Türkiye için beklentiler ise 2022 gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

Yeni Leon merak edilen özellikleriyle detaylandı