reklamı kapat

POPÜLER

2021 Toyota Mirai

2021 Toyota Mirai için Avrupa macerası başlıyor; hidrojen yakıtlı temsilciden öne çıkanlar [Video]

 - Güncelleme: 04 Mart 2021 14:21

Japonya sonrasında Avrupa versiyonuyla karşımıza çıkarılacak 2021 Toyota Mirai, önceki nesline göre her açıdan çok daha tatmin edici bir otomobil.

Hidrojen yakıt teknolojisine günümüzde ciddi bütçeler ayıra sayılı üreticilerden birisi olan Toyota, geldiği son noktayı yeni Mirai ile karşımıza çıkartmaya hazır. 2015 yılından beridir pazarda olan otomobil, 2021 model yılıyla birlikte ikinci nesline kavuşuyor. Tanıtımının ardından anavatanı Japonya’da kullanıcılarla buluşmaya başlayan aracın nihayet Avrupa ayağı da devreye alınıyor. Farklı tasarımıyla da kullanıcıların ilgisini çeken 2021 Toyota Mirai için bu vesileyle Avrupa için versiyon ve teknik nitelikler resmiyete kavuştu. Bir anlamda Avrupa’ya uyarlanmış dinamiklerle pazara özgünleştirilen modelin ana hatlarına ise sadık kalındı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Toyota Mirai Avrupa’da üç farklı donanım seçeneğiyle tercih ediliyor

Yeni nesil Mirai’nin Avrupa pazarındaki donanım versiyonları Mid, High ve High+ olmak üzere üç ana başlıkta toparlanmış durumda. Bu versiyonlar için açıklanan standart donanımlar ise bir hayli zengin. Giriş seviyesinde yer alan Mid için; 19 inçlik jantlar, 12,3 inçlik multimedya sistemi, uzun far asistanı, çift bölgeli otomatik klima, ısıtmalı ön koltuklar ve 8 inçlik dijital sürücü ekranı gibi pek çok işlevsel parça standart olarak geliyor. Üst paketlerde ise listeye; kablosuz akıllı telefon şarjı, deri döşemeler, kör nokta uyarısı, geri bölge trafik uyarısı, ısıtmalı direksiyon, ambiyans aydınlatması gibi lüks algısını biraz daha yukarı taşıyan parçalar ekleniyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobilin güç ve hidrojen yakıt kapasitesi, artan verimlilik nitelikleriyle çok daha tatminkar seviyeye çıkarılmış durumda. Ekstra hidrojen tankının eklenmesi sayesinde yapılan geliştirmelerle sadece su buharı salan sıfır emisyonlu Mirai, tek seferde 650 kilometre civarında menzile uygun hale getirildi. Toyota’nın modüler GA-L platformunun, yeni yakıt hücresi güç ünitesi ve yakıt hücresi sisteminin yerleşimiyle birlikte kabinde beş kişi için daha geniş bir yaşam alanı da kullanıcıları bekliyor olacak. 184 PS’lik güce ve 300 Nm torka sahip olan otomobilin 0’dan 100’e hızlanması ise 9 saniye sürüyor. Bir önceki neslinden 0,6 saniye iyileştirilen bu değer, 175 km/s’lik maksimum sürat değeriyle kombin edilmiş durumda. Hidrojen yakıt tankları “T” formunda altyapıya entegre edilen modelde bu sayede 50:50 gibi başarılı ağırlık dağılımı da yakalanabilmiş.

İlginizi çekebilir

Yaris Cross