reklamı kapat

POPÜLER

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport; yeni nesille pist dinamikleri bir arada

Standart modelden gerek donanım gerekse rakamsal dinamikleriyle ayrılan 2021 VW Golf GTI Clubsport, nitelikli değişimleri barındırıyor.

Yeni jenerasyonuyla birlikte hayranlarını ikiye bölen bir tasarım dinamiğin bürünen Golf cephesindeki olağan senaryolar gelişmeye devam ediyor. Önceki jenerasyonlarda olduğu gibi standart versiyonların ardından ailenin zenginleştirilme işlemlerinde sıradaki isim performans rozeti üzerine şekilleniyor. Bugün itibarıyla tüm detaylarıyla karşımıza çıkarılan 2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport, halihazırda performans dinamiklerini pist felsefesindeki dokunuşlarıyla harmanlıyor. Kaputunun altındaki motor ünitesi standart GTI ile aynı olan versiyonun rakamsal verileri ise daha üst noktada seyrediyor. Burada beygir gücünde yaklaşık 50 birimi bulan bir artıştan bahsetmek mümkün.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 VW Golf GTI Clubsport teknik özellikleri

Clubsport paketinin kaputunun altında 2.0 litrelik turbo benzinli motor konumlandırılıyor. Standart versiyonda 242 beygir güç ve 370 Nm tork üreten bu motorun, yapılan dokunuşlarla birlikte yeni standartları 296 beygir güç ve 400 Nm tork dolaylarına çıkıyor. Aracın rakamlarıyla birlikte bazı temel parçalarında da değişimler görüyoruz. İleriye taşınan dinamiklerin kontrol altında tutulabilmesi için intercooler tarafında daha büyük bir üniteyi tercih eden Volkswagen, turbo ve yazılım gibi bölümlere de müdahale etmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tam anlamıyla yükseltilen bu motorun 7 kademeli şanzıman (geçiş oranları kısaltıldı), sürüş modlarına göre farklı tepkilere cevap verebilen elektromekanik diferansiyel kilidi, güçlendirilmiş fren sistemi ve önden çekişli altyapıyla kombinasyonu yapılıyor. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle de 0’dan 100’e hızlanmasını 6 saniyede tamamlayabilen ve maksimum hız limiti 250 km/s olan bir Golf versiyonu bizi karşılıyor. Dış bölümünde 19 inçlik jant seti ve kendine özel gövde parçalarını barındıran 2021 Golf GTI Clubsport için fiyatlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra