reklamı kapat

POPÜLER

2021 yılında satışa sunulacak; BMW iNext konsepti hakkında ilk bilgiler

Düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında ilk detayları paylaşılan BMW iNext projesi, tanıtım takviminde bu yılın içerisine yerleştirilmiş durumda.

Elektrikli modellerine kısa süre önce iX3‘ü ekleyen BMW, geçtiğimiz yıllarda tanıtımını gerçekleştirdiği “geleceğin modeli” konseptlerini seri üretime yakın hale getirmenin de hazırlığı içerisinde. Bugün resmi kaynaklarından ilk çizim görseliyle birlikte ufak detaylarını paylaştığı iNext konsepti, markanın 2020 sonrasındaki ilk hamlelerinden birisi olacak. Geliştirilen yeni platformun da önemli temsilcilerinden birisi olması beklenen iNext projesinin tanıtımıysa bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek. Bu da, üretim bandına çıkış için arada 3 yıl gibi bir zamanı olan modelin tasarım hatları için bize geniş bir zaman veriyor.

Elimizde görünenler

Evet, BMW iNext’in henüz tasarım kısmıyla bile yavaş yavaş şekillenen, bir hamur olmasından ötürü teknik kısmında da resmi kaynaklardan henüz rakamsal bir değer alabilmiş değiliz. Marka yetkililerinin “elektrikli, bağlanılabilir, otonom” kelimeleriyle tabir ettiği modelin coupe formlu bir yapıya sahip olduğu şimdilik hissedilen detaylar arasında. Menzil kısmında maksimum 700 kilometreye kadar destek verebileceği de söylenen iNext, taşıdığı platform gereği 800 beygire kadar güce de sahip olabilir. Düzenlene özel etkinlikle açıklamalarda bulunan BMW Başkanı Harald Krüger; “INEXT projesi, geleceğin inşası için temel taşlardan bir tanesi. Tüm şirkete ve tüm markalarımıza fayda sağlayacak. İlk kez, tüm önemli teknolojileri tek araçta birleştiriyoruz. INEXT tamamen elektrikli, tamamen bağlanılabilir ve yüksek seviye otonom sürüş sunuyor.” diyerek bu yılın ilerleyen aylarında tanıtımın gerçekleştirileceğini vurguladı. Önümüzdeki günlerde kademeli olarak detaylanacak olan modelle ilgili gelişmeleri bizler de merakla bekliyor olacağız.