reklamı kapat

POPÜLER

iPad Pro

2022 “11 inç” iPad Pro modeli için mini-LED ekran müjdesi

Apple, bu yıl sadece 12,9 inç 2021 iPad Pro modelinde mini-LED ekran kullandı. İşte bu durum yeni yılda değişecek gibi duruyor.

Türkiye’de de satışa sunulan M1 işlemcili 12,9 inç 2021 iPad Pro, yukarıda da dediğimiz gibi Apple tarihinde ilk defa mini-LED kullanılan bir tablet oldu.

Bu konuda çok iddialı olan tablet, yerini aldığı modelden daha iyi / derin siyahlar getiriyor ve inanılmaz yüksek parlaklık sunuyor. Apple bu mini-LED temelli ekranı şöyle tanımlıyor:

“Mini-LED’ler. Son derece yüksek bir parlaklık düzeyi elde etmek için ekranın arkasındaki yüzeyi tümüyle LED’lerle kapladık. iPad Pro’nun inanılmaz derecede ince kasasına sığmaları için önceki nesle kıyasla 120 kat daha küçük, özel tasarımlı mini-LED’ler kullandık.

Işığı daha verimli bir şekilde karıştıran özel optik filmlerin ve yayıcıların da yardımıyla bu sistemi yalnızca 6,4 mm inceliğindeki tasarımımıza sığdırmayı başardık.

Bu ekranın bu yıl sadece 12,9 inç iPad Pro’ya gelmesi birçok kişiyi üzdü. Çünkü çoğu kişi 12,9 inç ekranı fazlasıyla büyük buluyor. İşte bu durum kaynaklara göre yeni yılda değişecek.

2022’de gelecek 11 inç iPad Pro’da da mini-LED ekran kullanılacak. Bu durum birçok kişiyi memnun edecek. Çok daha iyi ekran için oldukça büyük iPad Pro modeli alınmak zorunda kalınmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, iPad Pro tarafında geleceği mini-LED üzerine kurmuyor

Apple, biliyorsunuz iPad tarafında OLED ekran kullanmıyor. Yeni Pro’larda mini-LED temellinde yine LCD panel tercih eden firma, gelecekte bunu değiştirecek ve OLED kullanmaya başlayacak.

Apple’dan 2022 yılında 10,9 inç OLED ekranlı iPad Air gelecek. Firmanın iPad Pro tarafına OLED getirmesi ise 2023 yılında olacak. Apple’ın OLED ekranlarda 240 Hz yenileme sunması bekleniyor.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept