reklamı kapat

POPÜLER

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer için Türkiye ön siparişleri açıldı

 - Güncelleme: 23 Şubat 2022 23:08

Avrupa sonrasında Türkiye listelerine girecek olan 2022 BMW 2 Serisi Active Tourer, 220i versiyonu üzerinden tercih edilebilecek.

Global lansmanı Ekim 2021’de gerçekleştirilen 2022 BMW 2 Serisi Active Tourer, Avrupa pazarı sonrasında Türkiye’deki kullanıcılar için de tercih listesine ekleniyor. Şubat ayıyla birlikte BMW Türkiye’nin ön sipariş alımlarına başladığını duyurduğu model için tek motor seçeneği listede karşımızda olacak. 1.5 litrelik benzinli motora sahip 220i Active Tourer versiyonuyla ön siparişe açılan yeni 2 Serisi Active Tourer, Luxury Line ve M Sport tasarım paketleriyle sipariş edilebilecek. Başlangıç fiyatı olarak 912.300 TL’den Türkiye’ye gelecek olan modelin üst paketi içinse 959.400 TL’lik etiket karşımıza çıkıyor.

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer teknik özellikleri

2022 model yılıyla birlikte geçiş yapan 2 Serisi Active Tourer, yeni nesliyle birlikte ebatsal olarak daha büyüyen bir deneyimi getiriyor. Bu bölümün teknik şemasına baktığımızda aracın uzunlukta 32 milimetre, genişlikte 24 milimetre ve yükseklikte 21 milimetre ileriye taşındığını görüyoruz. Aks mesafesi tarafında karşımıza çıkan 2.670 milimetrelik değer ise bu noktada çok fazla bir değişimin olmadığı anlamına geliyor. Aracın ebatlarla birlikte altyapısında da önemli geliştirmeler söz konusu. Şasi ve ön takımda yapılan revizyonlarla birlikte daha iyi viraj alabilen bir araç haline geldiğinin altı çizilen 2 Serisi Active Tourer’in arka tarafında da yepyeni bir süspansiyon geometrisinden faydalanılacak. Üç noktalı yapıda olan bağımsız süspansiyon sistemi, önceki nesildeki sisteme göre içeride daha fazla alan yakalanabilmesine olanak tanımasıyla fark yaratıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İkinci neslin beraberinde getirdiği 90 litrelik ek kazanımla birlikte sunabildiği 470 litre bagaj alanı da kullanıcı deneyiminde bariz hissedilecekler arasında. Kokpit tarafına geçtiğimizde ise BMW’nin amiral gemilerinde kullandığı son nesil tasarım ögelerini hiç esirgemeden aktardığı bir kokpit bizi karşılıyor. 10,25 inçlik dijital sürücü ekranı ve 10,7 inçlik multimedya ekranın domine ettiği konsol, sekizinci nesil iDrive şemasının geldiği noktanın da kanıtı niteliğinde. Bu yeni yapıyla birlikte fiziksel tuşlardan neredeyse tamamen arınan konsolda sadelik ve minimallik havası hakim olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer’da standart olarak sunulan özellikler arasında; Head Up Display, Akıllı Telefon Arayüzü, Sürüş Asistanı, Adaptif LED Farlar, Park Asistanı ve Panoramik Cam Tavan yer alıyor. Ayrıca, Kablosuz Şarj Haznesi, Konfor Erişim Sistemi ve Park Asistanı Plus da opsiyonel olarak sunulan donanımlar arasında. Türkiye’de satışa sunulacak olan ve ailenin ikinci basamağındaki 220i’de 1,5 litrelik motor 156 PS güç ve 240 Nm tork üretiyor. Araç bu motorla 8,1 saniyede 0’dan 100’e çıkabiliyor. Mild Hybrid teknolojisiyle desteklen bu motorda, daha düşük emisyon ve yakıt tüketimi elde edilirken ek olarak 19 beygir güç ve 55 Nm’lik tork sağlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR