reklamı kapat

POPÜLER

2022 Ford Everest

2022 Ford Everest; Ranger altyapılı SUV modeline yakından bakın [Video]

 - Güncelleme: 29 Kasım 2022 22:04

Avustralya merkezli olarak satışa sunulan 2022 Ford Everest, süreç içerisinde Hindistan ve Tayland gibi bölgelerde de markayı temsil edecek.

Ford için Avrupa pazarındaki temel taşlardan birisi olan Ranger’ın yeni neslindeki geliştirme sürecinden sorumlu olan Avustralya operasyonu, başarılı işler ortaya çıkartmaya devam ediyor. Ranger sonrasında geçtiğimiz mart ayında Everest’i karşımıza çıkartan ekip, yeni nesildeki yetenekleri SUV gövdesiyle tercih etmek isteyenlere bir seçenek sunuyor. Geçtiğimiz ay öne çıkan detayları üzerinden yüzünü gösteren 2022 Ford Everest için satışlar öncesinde artık tüm teknik detaylar konuşmaya açılıyor. Mekanik ve motor tarafında tüm detaylarını Ranger ile paylaşan Everest, bölgede iki farklı dizel motor ve dört farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Ford Everest cephesinden teknik detaylar

Everest ürün gamı aslında bakıldığında Türkiye’de de tercih edilebilecek motor seçenekleriyle dış pazarlarda satışa sunulacak. Ailenin giriş seviyesinde bi-turbo destekli 2.0 litrelik dizel motorun 209 PS güç ve 500 Nm’lik tork değerleriyle hizmet ettiğini görüyoruz. Kısa süre önce test ettiğimiz Ranger Raptor ile paralel olan bu rakamları yetersiz bulanlar içinse “menüyü farkla büyük boya” taşıma şansı da sunuluyor. Everest’in tamamı dizel olan motor seçeneklerinini ikinci ayağında ise 3.0 litrelik turbo V6 makine var. Beraberinde 250 PS güç ve 600 Nm tork değerlerini getiren bu motorla beklentilerin karşılanacağı bir liste söz konusu. Şanzıman tarafında da 10 kademeli otomatiğin sunulduğunu belirtmeden geçmeyelim. 3.500 kilograma kadar yük çekme desteği sunabilen Everest ürün gamında yükleme kapasitesi ise maksimum 741 kilogram olarak teknik tabloya yansıyor. Ba versiyonundan itibaren; çift bölge klima, 9 hava yastığı, 8 inç sürücü ekranı ve 10,1 inç multimedya ekran gibi donanımları standart olarak sunan Everest’in üst donanım paketlerinde 12,4 inçe yükselen ekranlar, B&O premium ses sistemi, 360 derece görüş gibi destekler devreye giriyor.