reklamı kapat

POPÜLER

2022 Honda Civic Si

2022 Honda Civic Si için yurt dışı fiyatı açıklandı

Geçtiğimiz ay içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen 2022 Honda Civic Si, rakiplerine oranla daha aşağıda konumlanan fiyatıyla dikkat çekiyor.

11. nesil Civic ürün gamının Type R öncesinde performans provası niteliğini taşıyan Si rozeti ile yaklaşık üç hafta önce tanıştık. Yenilenen ailenin tasarım dinamiklerini daha dikkat çekici kılan dokunuşlarıyla ön plana çıkan versiyon Amerika’da satışa sunulacak. Markanın Amerika operasyonları da aradan geçen zaman diliminin ardından versiyonla ilgili fiyat detaylarını resmiyete kavuşturdu. 2022 Honda Civic Si için kaynaklardan paylaşılan detaylara baktığımızda 27.300 dolarlık etiket fiyatının belirlendiğini görüyoruz. Yeni Civic Si bu fiyatıyla, 30.995 dolarlık Jetta GLI’den önemli oranda avantajları beraberinde getiriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Honda Civic Si teknik özellikleri

Yeni Civic Si ile birlikte bizleri kaputun altında 1,5 litrelik benzinli motor standart olarak karşılıyor. 6 kamdeli manuel şanzımanla tercih edilebilecek olmasından ötürü meraklılarını mutlu edeceğini düşündüğümüz otomobil 202 PS güç ve 260 Nm tork değerleriyle yola devam ediyor. Güç bazında ufak gerilemelerin dikkat çektiği Civic Si’de bu hamlenin sürüş yeteneklerinin limitleri düşünülerek atıldığı da özellikle belirtilmesi gerekenler arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Honda mühendisleri Civic Si’de Type R’da yer verdikleri yeni devir aralığı teknolojisini de kullanmayı es geçiyor. Bu sistem kullanıcılara, üretilen maksimum güç ve tork gibi değerleri daha geniş bandında yakalama ve sürüş keyfini artırma şansı tanıyor. Motor tarafında, Volan’ın önceki nesile göre yüzde 26 daha hafif olması da büyük parçada yakalanan önemli bir geri kazanım. Egzoz tarafında yapılan yenilikle birlikte kullanıcıları ses konusunda da daha tatmin edici bir deneyim bekliyor olacak.

İlgili video