reklamı kapat

POPÜLER

2022 MG ZS EV

2022 MG ZS EV; yenilenen yüz ve artırılan menzille iddia boyut atlıyor

 - Güncelleme: 07 Ekim 2021 23:10

Birleşik Krallık merkezli olarak satışlarına başlanacak olan 2022 MG ZS EV, getirdiği kullanışlı yeniliklerle önemli fark yaratacak.

Avrupa’da yakaladığı başarılı satış rakamlarıyla kısa sürede çok ciddi pay sahibi olan MG, kullanıcı tarafından gördüğü bu ilgiyi hızlı adımlarla taçlandırıyor. Türkiye’de satışa sunduğu ilk modeli olan ZS EV için fazlasıyla nitelikli bir makyaj operasyonu gerçekleştiren marka, Birleşik Krallık merkezli olarak ilk duyuruyu gerçekleştirdi. Kasım ayından itibaren bölgede satışa sunulacak olan makyajlı 2022 MG ZS EV, tasarımında yapılan revizyona ek olarak batarya iyileştirmeleri sayesinde önemli menzil artışını da kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 MG ZS EV için makyajla birlikte gelen önemli yenilikler

ZS EV’nin makyaj operasyonlarına tasarım bazında baktığımızda özellikle ön bölümde modernleştirme operasyonu dikkat çekiyor. Makyaj öncesi versiyonda geleneksel motora sahip bir araç gibi görünen ZS EV, son değişimlerle artık dışarıdan bakıldığında elektrikten güç aldığını hissettiriyor. Ön ızgaradaki revizyonla şarj giriş paneli de artık daha belirgin olan modelin ışıklandırma grubu da kolaylıkla fark edilecek güncellenmeler arasında. Arka tarafta ise fark edilmesi daha zor ufak dokunuşlar karşımıza çıkıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tasarımsal değişimlerin kokpitteki en büyük temsilcilerinden birisi multimedya tarafında. 10,1 inçlik ebatla gelen orta konsoldaki ekran, kullanıcı deneyimini bir üst noktaya taşıyacak yepyeni bir yazılım arayüzüyle geliyor. Sürücü tarafına geldiğimizde ise bizleri tamamen dijital bir panel karşılıyor. Ailenin amiral gemisi olacak Marvel R’dan yansımalar taşıyan bu ikili panel, ZS EV’yi rakipleri karşısında daha güçlü bir noktada konumlandıracak. Makyajla birlikte gelen kablosuz akıllı telefon şarjı da bu noktada özellikle belirtilmesi gerekenler arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik tarafa geçtiğimizde makyajlı ZS EV’nin iki versiyonla satışa sunulacağı bir senaryo bizi karşılıyor. Standart pakette 51 kWh kapasiteli bir batarya ile gelecek olan modelin bir üst paketinde ise bu değer 72 kWh’a kadar yükseliyor. Makyaj öncesi versiyonda sadece 44,5 kWh’lık batarya ile satın alınabilen MG ZS EV, doğrudan temel donanım değişiyle birlikte menzil avantajı barındırıyor. Makyaj öncesinde WLTP standartlarında 260 kilometre dolaylarında menzil vaadi bulunan model artık zirve versiyonunda 440 kilometreye kadar çıkabiliyor. Giriş seviyesi paket ise yaklaşık 320 kilometrelik menzille geliyor. Sunulan hızlı şarj desteği sayesinde ise 100 kW’lık bir kaynak üzerinden yüksek kapasiteli bataryayı yaklaşık 45 dakikada tamamen doldurmak mümkün olacak. Yurt dışında 30.990 euroluk başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak olan makyajlı ZS EV’nin önümüzdeki yıl içerisinde Türkiye’ye gelmesini de bekliyoruz.

İlgili video

2021 ZS EV tanıtımı