reklamı kapat

POPÜLER

2022 Porsche Taycan

2022 Porsche Taycan; yeni model yılıyla aileye iki önemli versiyon seçeneği

 - Güncelleme: 17 Kasım 2021 14:18

Kısa süre önce tanıtılan 2022 Porsche Taycan ürün gamına gelen GTS rozeti odaklı iki yeni versiyon, orta şekerli kahve kıvamında.

Porsche’nin elektrikli otomobil dönüşümüdeki öncü ismi Taycan, versiyon çeşitliliği bazıda güçlenmeye devam ediyor. Son üç yıllık süreçte Cross Turismo’nun da içerisinde bulunduğu oldukça farklı kitlelere erişme potansiyeli taşıyan seçeneklere kavuşturulan Taycan, 2022 model yılıyla da benzeri bir hamleyle karşımızda. Kısa sürede ilgi toplayan Cross Turismo’nun SW gövde dinamiklerini daha sportif ve günlük kullanım odağıda sunan Sport Turismo’nun dikkat çektiği yeni versiyonlara GTS versiyonu da dahil edilmiş durumda. 4S ile Turbo arasında konumlanacak olan bu versiyonda “orta şekerli” performans reçetesinden doğan silahlarla yola çıkıyor. 2022 Porsche Taycan, GTS ile gelen kırmızı renk seçeneğiyle de dışarıdan çok daha dikkat çekici olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Porsche Taycan Sport Turismo sportiflik ile kullanışlılığı harmanlıyor

1.200 litreye kadar esneyebilen (normalde 445 litre) bagaj hacmiyle birlikte pek çok kişi için muhteşem bir sportif SW olacak Taycan Sport Turismo, tanıtılan bu ikili arasında bizce daha fazla dikkat çekme potansiyeli taşıyor. Los Angeles Otomobili Fuarı kapsamında gösterimi gerçekleştirilecek olan model, standart Taycan’a göre sunduğu 45 milimetrelik ekstra baş mesafesiyle de iç yaşam alanında ferahlığı bir üst noktaya taşıyacak.


GTS ürün gamında dünyada ilk niteliğinde olan cam tavan da opsiyon listesinde. Bu özel sistemde elektrikle değiştirilebilen bir sıvı kristal film, tavanın şeffaf görünümden mat görünüme geçmesini sağlayabiliyor. Bu özellik, iç mekanı karartmadan otomobilde bulunanların güneş ışınlarından etkilenmesini önlüyor. Otomotiv sektöründe dünyada bir ilk olan bu özellikle birlikte, tavan ayrı ayrı değiştirilebilen dokuz bölüme ayrılmış. Clear (Şeffaf) ve Matt (Mat) ayarlarına ek olarak, Semi (Yarım) ve Bold (Koyu) özellikleri de seçilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

GTS rozetiyle birlikte kullanıcılara sunulacak olan performans verilerine baktığımızda 590 beygirlik güç değeri ön plana çıkıyor. 670 beygirlik Turbo ve 462 beygirlik 4S’in arasında konumlanan bu değerler birlikte otomobilin 0’dan 100’e hızlanması 3,7 saniye sürecek. Menzil tarafında ise 500 kilometrelik veri ile iddia devam ediyor. GTS rozetine özel gövde kiti, fren sistemi, jantlar ve performans temalı kokpitiyle dikkat çekecek olan modellerin satışları kısa süre içerisinde başlayacak. Yurt dışı odaklı başlangıç fiyatı ise 133 bin dolar seviyesinde.

İlginizi çekebilir

Mercedes EQS; elektrikli ailenin amiral gemisiyle tanışın