reklamı kapat

POPÜLER

2022 Volkswagen Amarok

2022 Volkswagen Amarok; ikinci neslin tanıtımı öncesinde yeni bilgiler paylaşıldı

 - Güncelleme: 26 Nisan 2022 14:09

Adım adım tanıtım sürecine ilerlediğimiz 2022 Volkswagen Amarok için görsel sonrası teknik detaylar da belirmeye başladı.

Başarılı pickup modeli Amarok’un ikinci neslini sahneye çıkarmak için hazırlıklarına devam eden Volkswagen, araçla ilgili paylaştığı detaylara nihayet teknik taraftan da yaklaşmaya başladı. Şimdiye kadar dış ve iç tasarım dinamiklerinden render odaklı görsellerin paylaşıldığı 2022 Volkswagen Amarok tarafında artık teknik detaylar da konuşulabilecek seviyeye gelmiş görünüyor. 12 yıl gibi uzun süren ilk neslin macerasında 830 bin adedi bulan satış rakamının yakalandığını paylaşan marka yetkilisi Lars Krause, yeni modelle birlikte bu başarıyı daha da yukarıya taşımak istediklerini ifade etti. Şasi, süspansiyon ve motor gibi temel taşları Ford Ranger ile ortak olacak Amarok’un önceki nesile göre çok daha yetenekli olacağını vurgulayan Krause, tasarım tarafında da ayrışacakları dokunuşlar üzerinde duruyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Volkswagen Amarok ile daha yetenekli bir pickup geliyor

Ford ile gerçekleştirdikleri ortaklığın kendi içlerine olumlu yansıdığını ifade eden Krause; “Yeni Amarok, Volkswagen’in kendi içerisinde geliştirdiği ilk jenerasyona göre kesinlikle çık daha iyi bir pickup olacak. Bu noktada Ford için de aynı şeyi söyleyebilirim. Birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ranger da çok daha iyi bir model haline geldi. Bu ortaklık sayesinde iki farklı oluşum, bireysel güçlü yönlerimini bir araya getirdi. Bu durumun nihai sonuç olarak ticari tarafın ötesinde, ortaya çıkarılan ürünlere büyük ölçüde fayda sağladığını düşünüyorum. Yeni Amarok ile birlikte biz kendi içimizde tasarım tarafında çok önemli değişimlere gittik. Bu sayede araç çok daha dikkat çekici olacak.” şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sunulacak farklı versiyonlarla Amarok’un çok daha kaslı görünüm sunacak iki farklı karaktere bürüneceğinin de paylaşıldığı son açıklamalarda; kaput ve ışıklandırma grubu gibi bölümlerde de Ranger’a göre farklar belirgin olacak. Amarok’un kokpiti markanın dokunuşlar dışında büyük oranda Ranger ile aynı olacak. Malzeme kalitesi tarafında önemli geliştirmelere ev sahipliği yapacak kokpitte 12 inçlik multimedya ekran ve 8 inçlik sürücü ekranını Ranger ile aynı olacak şekilde göreceğiz. Ebatsal bazda da iyileştirmelerin gözlemleneceği ikinci nesille birlikte 1.200 kilogramlık yükleme ve 3.500 kilogramlık çekiş desteği kullanıcıları bekliyor.