reklamı kapat

POPÜLER

2023 Honda Civic Type R
2023 Honda Civic Type R

2023 Honda Civic Type R; performansın kralı yeni jenerasyona geçti

 - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 13:42

Son saf içten yanlamlı versiyon olarak tarihe geçecek 2023 Honda Civic Type R, önceki neslin sınırlarını yukarıya taşıyor.

Kaputun altında elektrik odağında yaşanan dönüşüm, otomobil kullanım deneyimi için de yeni boyutları getiriyor. Otomatik şanzımanla birlikte veda ettiğimiz debriyaj pedalının ardından, rejenerasyon sistemleri üzerinden artık fren pedalıyla olan bağımız da git gide azalma eğiliminde. Emisyon normlarının da getirisi olarak ürün gamlarında değişime gitmeyi hızlandıran üreticiler arasında, performans odaklı versiyonlar da bir bir yollara veda ediyor. 2023 Honda Civic Type R ise bir süredir bahsetmeye çalıştığımız bu kaybolan sürüş deneyimini tüm DNA’sıyla bulacağımız, türünün son örneklerinden birisi olacak. Yeni jenerasyon Civic üzerine geliştirmesiyle birlikte kendi içerisinde altıncı nesile geçiş yapan Type R rozeti, kokpitte hala alüminyum başlığıyla bir elmas gibi duran manuel sürüş dinamiklerinden de vazgeçmiyor.

2023 Honda Civic Type R

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 Honda Civic Type R; tasarım şimdi, rakamlar sonra

Honda’nın şimdilik detaylı performans ve rakamsal verilerini vermeyi tercih etmediği yeni Civic Type R, bu nesliyle birlikte artık son kez saf içten yanmalı motorla olarak alınabilecek olması sebebiyle de meraklıları için ayrı bir noktada konumlanacak. Kaputun altında önceki nesilden de tanıdığımız 2.0 litrelik makinenin kullanımı devam ederken, mühendislik olarak yapılan dokunuşlarla daha iyi sonuçların elde ediliği bir tablo bizi bekliyor. Honda rakam vermese de, bu zamana kadar üretilmiş en güçlü ve Civic Type R’ın yola çıkacağı konusunda ısrarcı. Motordaki değişimler ise turbo etrafında ön plana çıkıyor. Artan performansla birlikte frenleri de bir katman yukarıya taşıyan Honda, sistemdeki ısınma kontrolünü de iyileştirmeye gidiyor. Araçta 19 inçlik jant ve Michelin Pilot Sport 4S lastik setinin standart olarak geldiğini de özellikle belirtelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Civic Type R’ın kokpiti ise kullanıcılarını kırmızı halılarla karşılıyor. Gala gecesinde hissettirecek seviyede olan kırmızı detayların koltuklarda da tercih edildiğini görüyoruz. Bunun dışında yeni Civic ailesinin oldukça dikkat çeken konsol yapısı üzerine yapılan ufak dokunuşlar da ahenk tamamlanıyor. Type R ile birlikte dijital sürücü ekranı ve multimedya panelinde de yazılımsal değişimler söz konusu. Kullanıcılar bu ekranlar üzerinden aracın anlık durumunu öğrenebileceği özel menülerle karşılacak. Ekranlarda yine kırmızı arka planın tercih edilişi de dikkat çekiyor. Rakamları önümüzdeki günlerde açıklanacak olan yeni Civic Type R için Honda cephesinden ilk pist verileri de geldi. Markanın Suzuka’da yakaladığını açıkladığı 2 dakika 23 saniye 120 saliselik süre, önden çekişliler arasında yeni rekor demek. Türkiye’de de satışa sunulacak olan yeni Type R’ın önümüzdeki yıl listeye girmesini bekliyoruz.