reklamı kapat

POPÜLER

2023 Honda Civic Type R

2023 Honda Civic Type R nasıl üretiliyor? Üretim sürecine konuk olun [Video]

Tanıtımının üzerinden üç aylık zaman dilimi geçen 2023 Honda Civic Type R, Japonya’daki tesislerde “can bulmaya” başladı.

Söz konusu performans otomobilleri olduğunda günümüzde karşımıza çıkarılan pek çok model için motor tarafında artık son safkan içten yanmalıları görüyoruz. Emisyon standartları ve elektrifikasyona geçiş adımlarının etkisiyle temelleri yeniden atılan sürüş dinamiklerinde bir döneme de resmen veda söz konusu. Geçtiğimiz temmuz ayında tanıtımı gerçekleştirilen 2023 Honda Civic Type R için de benzer senaryodan bahsetmek mümkün. Civic üzerine geliştirmesiyle birlikte kendi içerisinde altıncı nesile geçiş yapan Type R’ın üretim süreci de bir süre önce başladı. Honda da bizler başta olmak üzere tüm meraklılarını tarihin en önemli ateşli HB’lerinden birinin üretimine davet etme konusunda oldukça cömert.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 Honda Civic Type R teknik özellikleri

Markanın resmi kanalları üzerinden paylaşılan videoda, yeni Civic Type R’ın üretim sürecine oldukça detaylı bir şekilde konuk oluyoruz. Japonya’nın Saitama kendinde yer alan Yorii Fabrikası‘nda üretilen model için paylaşılan görüntülerde, gövde ve motor gibi parçaların yanında detaylı mekanik işçiliği de görülebiliyor. Kaputunun altında önceki nesilden de tanıdığımız 2.0 litrelik turbo benzinli makinenin korunduğu Civic Type R, 319 PS güç ve 420 Nm tork değerleriyle yola devam edecek. Hala altı kademeli manuel şanzımanla kombin edilen bu makine, kullanıcı kitlesini şüphesiz fazlasıyla memnun edecek. Civic Type R, önden çekişli modeller arasında geçtiğimiz jenerasyonda param parça ettiği pist rekorlarını da yeni nesilde geliştirmek istiyor. Araçtaki yeni şasi ve süspansiyon kombinasyonunun limitlerde ne kadar fark yaratacağını önümüzdeki günler gösterecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR