reklamı kapat

POPÜLER

2020 Honda Civic Type R

2020 Honda Civic Type R tanıtıldı! işte bilinmesi gerekenler

 - Güncelleme: 30 Ocak 2020 18:09

Yeni yılın ilk ayı içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen önemli modellerden olan 2020 Honda Civic Type R, ciddi nitelikte değişimlere sahip değil.

Geçtiğimiz kasım ayı içerisinde standart versiyonları üzerinden elde ettiği 2020 değişimleriyle karşımıza çıkan Civic ailesinin zirvesi de nihayet bundan nasibini alıyor. Tokyo Otomobil Fuarı kapsamında gösterime çıkacağı duyurulan 2020 Honda Civic Type R, beklenildiği gibi radikal olmayan makyaj niteliğindeki değişimleri beraberinde getiriyor. Tasarım noktasında aracın temel parçaları üzerinde revizyonlara giden mühendisler kokpit bölümünde ise malzeme kalitesi konusunda biraz daha iyileştirme yapmayı tercih ediyor. Type R’ın kaputunun altında geliştirme bekleyenleri ise aynı zamanda hayal kırıklığının bekleyeceğini de ilk başta belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Honda Civic Type R teknik özellikleri

Civic Type R’ın tasarımsal değişimlerinden önce dilerseniz ilk olarak aynı bırakılan motor dinamiklerini hatırlayalım. 2.0 litre hacmindeki bu makine 306 beygir güç ve 400 Nm tork üretmeye devam edecek. Önden çekişli altyapı, diferansiyel kilidi ve 6 ileri manuel şanzıman formülü de yine asfalta üzerinde devamlılığı sağlanan kriterler arasında. İşin değişen kısımlarına geçtiğimizde ilk başta bizleri ön bölümdeki ızgara karşılıyor. Burayı daha büyük tasarlayan Honda, bu sayede motorun soğutulmasını daha iyi hale getirmeyi amaçlıyor. Bunun dışındaki diğer gövde parçaları da çoğu kişinin varlığını çok fazla hissetmeyeceği ufak dokunuşlara sahne olacak. Kokpite geçtiğimizde ise biz karşılan en ilginç nokta Honda’nın sahne motor sesi eklemesi oluyor. Bunun dışında direksiyon ve vites topuzunda Alcantara kaplama gibi ufak değişimler söz konusu. Sürüş modlarındaki yazılım etkilerinin de artırıldığı Type R’ın fiyatlarında çok ciddi bir revizyon beklenmiyor.

İlginizi çekebilir

2020 Jazz Hybrid