reklamı kapat

POPÜLER

XPeng HT Aero uçan otomobil

2024 hedefiyle dikkat çekti, XPeng imzalı uçan otomobil ile tanışın

 - Güncelleme: 26 Ekim 2021 12:13

Birçok firma aktif olarak uçan otomobil modelleri üzerinde çalışıyor. Bunlar arasında XPeng destekli HT Aero firması da yer alıyor.

Çin merkezli dev otomobil üreticisi XPeng desteğinde hayat bulan isim HT Aero, 2024 yılında yollara, gerçek yollara çıkarılması hedeflenen bir uçan otomobil modeli ile ses getirdi.

Henüz konsept aşamasında gösterilen araç, gerçekten fütüristik bir çizgiye sahip. İki adet katlanabilen hareketli pervane üzerinde kurulan model, tahmin edebileceğiniz üzere elektrikli bir temelde görev yapıyor ve bünyesinde güvenlik için bir paraşüt sistemi barındırıyor. Uçan otomobil için detaylı teknik bilgiler ise henüz verilmiyor.

Gerçek olması şimdilik 2024 yılı için biraz şüpheli olan araç, HT Aero firmasının hava taşımacılığı konusunda tek modeli de değil. Şirketin bir de X2 isimli bir normal yolda gidemeyen, uçan taksi benzeri hava aracı da bulunuyor. Bu elektrikli model 130 km/s hıza çıkabiliyor ve 35 dakika boyunca havada kalabiliyor.

Firmanın otomobil formundaki modeli için paylaşılan kötü kalitedeki kısa konsept videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uçan otomobil konusunda en son ses getiren AirCar olmuştu

AirCar’ı gündeme getiren elde edilen önemli bir başarı oldu çünkü araç 28 Haziran tarihinde şehirlerarası ilk uçuşunu yaptı. Bu uçuşta Nitra ve Bratislava havaalanları arasında 35 dakikalık bir yolculuk yapıldı.

Yapılan şehirlerarası uçuş kapsamında aracın arkasındaki motor ile 170 km/s hıza çıktığı aktarılıyor. AirCar istenirse 190 km/s saat hıza da çıkabiliyor.

İniş ve kalkış için ufak da olsa bir uçak pistine ihtiyaç duyan aracın, mevcut prototip sürümü gücünü 160 beygirlik BMW motorundan alıyor.

Ticari sürümü daha güçlü olacak AirCar, olası risklere karşı balistik paraşüt sistemiyle donatılmış. Bu sayede motor arızası yaşanırsa paraşüt ile güvenli iniş sağlanabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın