reklamı kapat

POPÜLER

Suzuki Türkiye

2024 Suzuki Swift Japonya’da görücüye çıkarıldı

Uzun yıllardır Türkiye’de de satılan Swift, bugün yeni jenerasyonu ile karşımızda yer alıyor. 2024 Suzuki Swift modeli bugün Japonya’da tanıtıldı.

Ufak şehir aracı Suzuki Swift için yeni jenerasyon en son bir konsept ile gündeme gelmişti. Japan Mobility Show 2023 kapsamında gösterilen konsept için “üretime çok yakın” ibaresi kullanılmış, genel tasarım çizgisi gözler önüne serilmişti. Bugün tanıtılan ticari olarak yollara çıkarılacak 2024 Suzuki Swift ise konsept ile birebir aynı görünüyor. Bu açıdan ikinci kez karşımıza çıkarılmış olan araç, serinin genel gövde formunu koruyor ve biraz daha yuvarlak hatlı yapısıyla dikkat çekiyor. Suzuki çok canlı renk seçeneklerine sahip yeni Swift’in, sürücülerin günlük yaşamlarına eğlence getirmeye odaklanarak geliştirildiğini söylüyor, araçta gelişmiş sürüş destek / güvenlik sistemlerinin olduğu belirtiliyor. 9-inç boyutunda bir ekranın konulduğu kokpit alanı da dışı gibi oldukça tanıdık olan model, pazara ülkelere göre değişecek ancak temelde XG, Hybrid MX ve Hybrid MZ versiyonlarıyla çıkarılacak. En altta yüksek verime sahip olduğu belirtilen 1.2 litrelik yeni geliştirilen bir üç silindir benzinli motor (Z12E) taşıyan araç (Güç değerleri detaylandırılmadı), orta ve üst paketlerde bu motoru mild-hibrit temelinde elektrik ile desteklenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Japonya’da yeni olarak geçen bir CVT otomatik şanzıman sistemi ile satılacağı aktarılan model, 2024 yılında başka pazarlara da götürülecek. Suzuki, otomobil pazarında büyük oynamıyor ancak Türkiye’de ve diğer pazarlarda getirdiği sınırlı sayıdaki araçlarla ciddi satış rakamlarına ulaşmayı biliyor. Türkiye’ye getirilen mevcut jenerasyon Suzuki Swift için 7 Kasım 2023 itibarıyla hibrit versiyon özelinde en az 988 bin TL verilmesi gerekiyor.

Yeni jenerasyon Suzuki Swift yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu