reklamı kapat

POPÜLER

Google Translate

Google Translate’e gerçek zamanlı çeviri özelliği eklendi [Video]

Google’ın Google Çeviri (Google Translate) uygulamasına gerçek zamanlı çeviri özelliği geleceğini kısa bir süre önce paylaşmıştık. Google, iOS ve Android uygulamalarını güncelleyerek gerçek zamanlı çeviri özelliğini Google Çeviri uygulamasında kullanmaya başladı.

Google, geçtiğimiz yılın sonbaharında satın aldığı World Lens uygulamasının teknolojisini Google Çeviri uygulamasına entegre etti. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar telefonlarının kameralarını herhangi bir metine çevirdiğinde uygulama dili algılıyor ve o dili istedikleri dile gerçek zamanlı çevirebiliyor. Kamerayı herhangi bir tabelaya veta metne tutarak gerçekleştirilen bu özellik, internet bağlantısı olmasa bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Şu anda çeviri yapılabilen diller arasında İngilizce-Fransızca, İngilizce-Almanca, İngilizce-İtalyanca, İngilizce-Portekizce, İngilizce-Rusça ve İngilizce-İspanyolca yer alıyor.

Kamera modundayken metni vurgulayıp çeviri yapmaya imkan sağlayan uygulamada konuşma/sohbet modu da bulunuyor. Konuşma girişiyle çeviriye başlayacağınız uygulamada çeviri konuşulan iki dili tanıyor ve diğer kişiyle daha akıcı bir sohbet gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. iOS ve Android için güncellenen uygulamaları haberin devamında yer alan linkler üzerinden indirebilirsiniz.

Google Çeviri

FİYAT
Ücretsiz

BOYUT
iOS: 24,4 MB
Android: Cihaza göre değişir

YÜKLEMEK İÇİN
iOS
Android

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
Google Translate
VİDEO