reklamı kapat

POPÜLER

Windows 10 yeni güncellemesiyle istenmeyen uygulamaların önüne geçiyor

Windows 10’un heyecanla beklenen Creators Update‘i giderek yaklaşıyor. Nisan ayında paylaşılması beklenen bu güncellemede kullanıcıların işini kolaylaştıracak yeni bir özelliğin daha yer alacağı belli oldu.

Microsoft son zamanlarda adından sıkça söz ettiriyor. Windows 10 Cloud isimli yeni bir sürümün ortaya çıkmasının ardından Redstone 3 güncellemesi de geçtiğimiz günlerde resmen onaylandı. Tüm bunların yanı sıra Creators Update‘e dair detaylar kesinleşmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi bu güncellemeden başlangıçta oyun performansı bazlı şekilde bahsediliyordu. Hatta bu güncellemenin Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları bir nevi “oyun canavarına” çevireceği söyleniyor. Elbette yeni özellikler bununla sınırlı kalmayacak. Güncellemeyle birlikte pil kullanımını ayarlama, e-kitap mağazası, bilgisayarda boş alan açmanın kolaylaşması ve gece modu gibi yenilikler kullanıma sunulacak. Uygulamaların inme süreci takip edilebilecek ve ekran titreşmeleri son bulacak.

Windows Insider programına dahil olanların paylaştığı bilgilere bakılırsa Windows bundan sonra kaynağı belli olmayan içeriklerin yüklenmesine kapalı hale getirilebilecek. Daha basit bir şekilde özetlemek gerekirse cihaz ayarları değiştirilerek sadece Windows Store‘dan uygulama indirilebilir hale getirilebilecek. Böylece istenmeyen uygulamaların cihaza yüklenmesi ve dolayısıyla cihaza virüs bulaşması gibi sorunlar ortadan kaldırılmış olacak. Bir benzeri macOS‘ta da yer alan bu özellik bazı kaynaklar tarafından kullanıcı karşıtı olarak değerlendirilse de, tüm ailenin kullandığı bilgisayarlardaki güvenliği artırabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER