reklamı kapat

POPÜLER

Google Chrome

Google Chrome reklam engellemeye başlıyor

İnternet devi Google, geçtiğimiz Haziran ayında Chrome‘un rahatsız edici reklamları engellemeye başlayacağını belirtmişti. İşte bu engellemenin ne zaman başlayacağı belli oldu.

Yapılan açıklamaya göre Google Chrome, 15 Şubat 2018’de sonra rahatsız edici reklamları otomatik olarak engelleyecek. Bunların “otomatik olarak oynatılanlar, sayfası açmak için kullanıcıları bekletenler ve sesli reklamlar” olduğu belirtiliyor. Bu reklamların kişilerin internet deneyimini baltalamasını istemeyen Google, reklamları tamamen ortadan kaldırmıyor ancak düzgün bir standart kurmaya çalışıyor. Gelirlerinin büyük bölümü reklamdan gelen bir şirketin aksini yapması da zaten beklenmiyor. Daha iyi reklamlar için kurulan koalisyon içerisinde yer alan şirket, bu reklamları ortadan kaldırmak adına katı bir adım da atıyor. Buna göre kusurlu bir reklamı bünyesinde barındıran site, bunu 30 gün içerisinde düzeltmeze tüm Google reklamlarından olacak. Şirket sitedeki tüm reklamlarını kaldıracak.

Google Chrome

Chrome reklamcıların kabusu, kullanıcıların dostu oluyor

Google gerçekten ciddi bir sürecin kapılarını aralıyor. Rahatsız edici reklamlar nedeniyle ortaya çıkan “AdBlock” gibi eklentilerden farklı olarak internet sitelerine doğruyu gösterecek şirket, süreci hem masaüstü hem de mobile taşıyor. Mobilde daha çok can sıkan bu rahatsız edici reklamlar, kullanıcıların hayatını reklam gelirleriyle devam ettiren sitelere destek sağlama isteğini de bitiriyor. Bakalım şirket yeni süreçte istediği seviyeye ulaşabilecek mi?