reklamı kapat

POPÜLER

Suzuki Xbee

Suzuki’den, kamptan başlayıp balık tutma meraklılarına kadar uzanan maceracı konsept projeler

Japonya’da düzenlenecek etkinlik kapsamında sergilenecek olan Suzuki konseptleri, meraklılarının ilgisini çekmek konusunda iddialı.

12 Ocak‘ta kapılarını açacak olan Tokyo Auto Salon 2018 için geri sayım devam ederken, katılımcı markalar ve yer verecekleri projeler ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk adımda Honda‘nın CR-V önderliğinde gerçekleştirdiği konsept projelerini gördüğümüz süreç içerisinde Daihatsu da organizasyona getireceği minimalist modelleriyle de tanışma fırsatına eriştik. Bugün ise Japonya merkezli bir başka katılımcı olan Suzuki‘nin kendi standında meraklılarıyla buluşturacağı modellerin ilk detayları karşımızda duruyor. Tıpkı Daihatsu’da olduğu gibi farklı gövde tipindeki modellerini belirli bir felsefe üzerinden şekillendiren Suzuki, bu seneki yönünü “doğaya” çevirmiş durumda.

Her maceraya hazır

Suzuki’nin Xbee önderliğinde resmi kaynakları üzerinden duyurduğu konsept model yelpazesinde dört tane model yel alıyor. Yani en azından şimdilik. Baktığımızda yeni Swift Sport tabanlı bir konseptin de yer aldığı projelerin diğer tümünde arazi, kamp, doğa ve vahşi yaşamı çağrıştıran detaylara veriliyor. Bu felsefeyi barından parçalardan birincisi Xbee. Mavi askeri kamuflaj kaplamasıyla hemen dikkat çeken modelde, sörf ve kayak tahtası gibi donanımların eklenebilmesi için tavan çıtalarıyla birlikte jant tasarımları tamamlayıcı parçalar olarak öne çıkıyor. “Kamp” teması üzerinden tasarlanan Spacia Tall Camper‘da ise tavan çıtalarına ek olarak kamuflaj desenleri ayna ve ön tampon bölümünde kullanılıyor. Suzuki’nin “oltaları alıp şöyle sakin bir yere gidelim” diyenler için tasarladığı konsept ise Carry üzerine şekillenen Fishing Gear. Burada da askeri yeşil renk ve kamuflaj üzerinden hissedilen macera ruhu, arkaya oltaların konulabileceği platformla tamamlanıyor. Önümüzdeki günlerde yeni modellerle ilgili bilgiler alacağımız Tokyo Auto Salon ile ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.