reklamı kapat

POPÜLER

Instagram

Instagram hesabınızı hackerlara karşı nasıl korursunuz?

 - Güncelleme: 08 Şubat 2018 08:14

Her adımımızı paylaştığımız sosyal medya hesapları, bizim için önemli veriler barındırabiliyor. Anılarınızı biriktirdiğiniz Instagram hesabını daha korunaklı hale getirebilirsiniz.

Çevrim içi platformda yer alan hesapların çalınmaması için birden fazla çözüm bulunuyor. En popüler yöntem genellikle karmaşık bir parola belirlemek. Ancak bu ne yazık ki yeterli değil. Ayrıca pek çok kullanıcı fazla uzun ve karmaşık şifreleri de aklında tutamadığı için daha basit parolalar kullanmaya meyilli. Ancak elbette platformlar size farklı yöntemler sunmayı ihmal etmiyor. Instagram da pek çok çevrim içi platformun kullandığı yöntemlerden biri olan “İki adımlı doğrulama” özelliğine sahip. Çok basit bir iki adımda hesabınızı koruma altına alabilirsiniz.

Instagram’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması

Yapılması gerekenler ise hayli basit. İlk olarak uygulamaya girdikten sonra kendi profilinizi açmanız gerekiyor. Daha sonra “Profili Düzenle” seçeneğinin yanında yer alan “Ayarlar” arayüzüne girmelisiniz. Ayarlar bölümünde “İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması” seçiminden sonra “Güvenlik Kodu Gereksin” diyerek özelliği açabilirsiniz. Böylece Instagram hesabınızın şifresiyle uygulamaya girseniz dahi bir de onay kodu gerekecek. Bu kod da telefonunuza mesaj olarak gönderiliyor. Benzer bir şekilde Twitter’da da aynı korumayı nasıl açacağınızı buradan okuyabilirsiniz.