reklamı kapat

POPÜLER

Elmas ekran akıllı telefon

“Elmas ekranlı” ilk akıllı telefon ne kadar sağlam olacak?

Günümüzde birçok akıllı telefon Corning tarafından üretilen Gorilla Glass camları kullanıyor. Ancak biliyorsunuz bu cam ekranları daha çok çizilmelere karşı koyabiliyor. Telefonlar yere düştüğü zaman genelde ilk olarak ekranları kırılıyor ve bu da büyük maliyetler çıkartıyor. Bunu değiştirecek elmas tabanlı teknoloji ise çok yakında geliyor.

Mirage Diamond Glass olarak isimlendirilen bu yeni teknoloji Akhan Semiconductor şirketi tarafından hayatımızın bir parçası haline geliyor. Şu an aktif olarak test edildiği belirtilen bu cam, söylendiği kadarıyla 2019‘da akıllı telefon dünyasına giriş yapıyor. Mevcut ekranları tam 6 kat daha sağlam ve 10 kat daha sert hale getirebildiği söylenen cam, gerçekten dikkat çekici görünüyor. Mirage Diamond Glass’ın arkasında ise bilinen en sert maddelerden birisi olan elmas yer alıyor. Teknoloji, açıklandığı kadarıyla ekranın çatlama eğilimini azaltmak için laboratuvarda üretilen elmasları “nanokristal” bir desende kullanıyor. Bu desen sayesinde gücünü katlayan cam, söylendiği kadarıyla Gorilla Glass gibi camlar üzerine de uygulanabiliyor. Böylelikle darbelere karşı neredeyse “kırılmaz” bir sonuç elde edilebiliyor. Tüm bunları görüntüye olumsuz etki yapmadan sunduğu ve parlamayı azalttığı söylenen cam, dokunmatik ekranların tepkilerini de azaltmıyor.

Elmas ekran

Akıllı telefon modellerinin en büyük sorununu elmas çözecek

Söylendiği kadarıyla Akhan Semiconductor henüz Samsung, Apple, Huawei ya da Xiaomi gibi büyük isimlerle çalışmıyor. Ufak bir üretici ile testler içerisinde olduğu belirtilen şirket, yine de güzel bir inovasyon içerisinde bulunuyor.