reklamı kapat

POPÜLER

hp jet fusion
hp jet fusion
hp jet fusion

HP’nin tam renkli yeni 3D yazıcılarına ilginç özellik

 - Güncelleme: 11 Şubat 2018 22:17

HP iki yeni yazıcıyla 3D baskı teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. Tam renkli yazıcılar olasılıkları artırıyor.

3D baskı teknolojilerinin gelişimine yeni yazıcılarıyla katkıda bulunan HP, Jet Fusion 300 ve 500 serisi cihazlarını duyurdu. Üreticilerin mühendislik seviyesinde baskı almasını, tam renkli işlevsel parçalar basmasını sağlayan endüstrinin ilk 3D baskı teknolojisini sunduğunu belirten firma son kullanıcıdan ziyade üreticileri hedef alıyor. Konfigürasyon ve renk tercihine göre 50 bin dolardan başlayan 3D yazıcıların fiyatı 100 bin doları aşabiliyor. Voksel seviyesinde çalışabilen bu yazıcıları diğerlerinden ayıran özellik de bu. Bir pikselin üç boyutlu karşılığını oluşturan yazıcılarla tam renkli baskılar alınabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çalışma alanını genişletiyor

Firma SolidWorks gibi partnerlerle de çalışmalarını sürdürüyor. Open Platform isimli platformunu geliştirmek için devam ettirdiği bu projede yazıcıların özelliklerinin de artırılması amaçlanıyor. Farklı malzemelerin Jet Fusion serisinde voksel seviyesinde basılması üzerine çalışılıyor. Bu araştırmalar sonucu Jet Fusion baskı sırasında kullanılan malzemeyi değiştirme yetisini de elde ediyor. Böylelikle tek bir baskıyla tam bir ürün elde etmek de mümkün oluyor.

HP 3D yazıcıların dördüncü endüstriyel devrimin can alıcı parçalarından olacağını düşünüyor. Bu sebeple firmanın bu alandaki çalışmalarının artarak devam etmesi ve yeni partnerliklerle sunulan çözümlerin de geliştirilmesi bekleniyor. Cihazlarla ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.