reklamı kapat

POPÜLER

Samsung 7 nm

Samsung’dan mobil taraftaki geleceğe yönelik önemli ilerleme

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kısa süre önce yeni işlemcilerin üretimi için gereken altyapıyı bitirdi. Şirket gerçek anlamda geleceğe bir taş daha koydu.

Sedaily’den gelen habere göre Samsung, 7 nm işlemci üretimi için ihtiyaç duyulan çalışmaları tamamladı. Bundan daha heyecan verici bir detaya göreyse mühendisler 5 nm için çalışmaya başladı. Yani geleceğin de geleceğine çalışmaya başlayan şirket, bu konuda öncü isimler arasında yer alıyor. Yeni 7 nm üretim süreci çok büyük önem az ediyor çünkü nanometre değeri ufaldıkça birim alandan daha fazla performans alınabiliyor. Bu açıdan 7 nm işlemcilerin mevcut 10 nm işlemcilerden daha az enerji harcayarak daha fazla performans vereceği söyleniyor. Ayrıca ufalan nanometre değerleri telefonlar içerisinde de daha fazla yer açıyor. Buraya da eskiye nazaran daha büyük piller koyulabiliyor. Bu noktada gelecek ilk işlemcinin ise Snapdragon 855 olacağı belirtiliyor. Mevcut amiral gemilerine güç veren Snapdragon 845‘in yerini alacak 855, şirketin 7 nm üretim hatlarından çıkacak deniyor. Üretime ise yıl sonunda başlanacağı tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Snapdragon 855 ile performans çıtası daha da yükselecek

Daha önce duyduğumuz kadarıyla daha düşük nm üretim değeri birim alandan alınan performansı (Yüzde 37) artırıyor ve enerji sarfiyatını (Yüzde 40) ise azaltıyor. İlk olarak Samsung Galaxy S1o içerisinde gelmesi beklenen işlemci, işte böyle hatırı sayılır bir artış vadediyor. 5G teknolojisine de sahip olacak Snapdragon 855, direkt olarak şirketin kendi geliştirdiği Exynos 9820‘nin karşısına çıkıyor.

İlgili Video

Snapdragon 845’in en önemli temsilcileri