reklamı kapat

POPÜLER

Civic Type R’ı aratmayan en “minik” performans üyesi: Honda Small RS Concept

 - Güncelleme: 19 Nisan 2018 20:27

Endonezya Otomobil Fuarı’nda sergilenen sürpriz proje Honda Small RS Concept, Türkiye’deki kullanıcıların da hayata geçmesini isteyeceği bir model.

Honda’nın Civic ailesinde çok geniş bir yelpazede tuttuğu performans imzaları, Si, RS ve Type R ile her bütçeye göre şekillenebiliyor. Böylesine bir çeşitlilik hiç şüphesiz Civic gibi gerek satış adedi gerekse hayran kitlesine sahip bir otomobil için atılmış en yerinde hamlelerden bir tanesi. Endonezya Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı gerçekleştirilen Small RS Concept projesiyse Civic dışında RS logosunu üzerine yakışan en keyifli modellerden birisi olma konusunda yüzümüzde tebessüm yaratmayı başarıyor. 2010 yılında üzerinde RS logosu olmayan bir Small hamlesiyle gündeme gelen Honda’nın bu yeni projeye kayıtsız kalmasıysa biraz daha zor gibi görünüyor.

Üretime geçirilme süreci belli değil

Honda resmi kaynaklarının kaputunun altında yatan motor ve performans değerleri konusunda sessiz kalmayı tercih ettiği Small RS Concept, bizleri görünüşüyle bile kendisine çekmeyi başarıyor. Ön bölümde tampona eklenmiş lipi ve LED gündüz farlarıyla oldukça hoş bir karakter ortaya koyan model, Jazz’ın ufak boyutlusunu akıllara getiriyor. Gövde bölümündeki eklentileri marşpiyellerde de devam eden Small Concept’te arka bölüme eklenen ve Civic Type R’ı aratmayan bir kanata yer verilmesi de ayrı bir keyif yaratmakta. Tabiki burada difüzör ve egzozların da hakkını yemememiz gerektiğini de belirtmeden geçmeyelim. Yurt dışında Jazz başta olmak üzere birkaç modelinde RS versiyon satışı gerçekleştiren Honda’nın, Small projesini üretim bandına çıkartıp çıkartmayacağını hep birlikte göreceğiz. Siz de araçla ilgili görüşlerinizi bize yorum olarak iletebilirsiniz.