reklamı kapat

POPÜLER

2018 Honda Civic Type R Cenevre Otomobil Fuarı için onaylandı

 - Güncelleme: 20 Şubat 2017 14:46

Honda, geçtiğimiz süreçte prototipini sergilediği yeni Type R’ın üretime hazır halini Cenevre’de sergileyeceğini açıkladı.

Cenevre Otomobil Fuarı‘na üç haftadan az bir süre kala otomobil üreticilerinin en önemli hamlelerini sergileme haberlerini almaya devam ediyoruz. Standart modellerin yanı sıra performans otomobilleriyle de adeta büyükler için bir lunapark atmosferinin oluşacağı fuarda bugünle birlikte son üç gündür heyecan verici haberler almaya devam ediyoruz. Pagani’nin Huayra Roadster modeliyle birlikte artan heyecan geçtiğimiz gün Ferrari’nin F12 Berlinetta’nın yerine üretime geçireceğini açıkladığı 812 Superfast ile bir kat daha artmıştı. Artan bu heyecanın düşmesine izin vermeyen Honda, bugün yaptığı açıklamayla yeni Civic Type R’ın üretime hazır halinin Cenevre’de olacağını resmen duyurdu.


Geçtiğimiz Paris Otomobil Fuarı’nda Honda’nın prototipiyle karşımıza çıkardığı yeni jenerasyon Civic Type R etkileyici tasarımıyla birlikte önemli performans değerleriyle Seat Leon Cupra, Renault Megane RS ve Focus RS gibi rakiplerinin karşısında çok daha iddialı bir konuma geçeceğinin sinyallerini veriyordu. Tasarım anlamında üretime hazır halinin Paris’te tanıtılan prototiple benzer çizgileri devam ettirmesi beklenirken yeni Type R’ın özellikle performansıyla kendi standartlarını bir adım öteye taşıyacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Honda organizasyon kapsamında 2.0 litre hacimli motora sahip yeni Civic Type R’ın performans değerlerini 400 Nm tork ve 340 beygir olarak açıklayarak sınıfının en iddialı modeli olacağının altını çizmişti. Üretimi bu yaz başlayacak olan yeni Type R ilk olarak Japonya’da satışa sunulacak. Cenevre Otomobil Fuarı’yla ilgili son gelişmeleri fuar günleri de dahil olmak üzere LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.