reklamı kapat

POPÜLER

apple glasses

Apple’ın AR gözlüğü hakkında son detaylar

Eski Wall Street analisti, Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğüyle ilgili detaylar paylaştı. Wall Street analistine göre AR gözlüğü iPhone’dan daha büyük boyuta sahip olacak. Apple Glasses olarak adlandırılması beklenen gözlüğün Apple Watch ve diğer Apple cihazlarını da üreten Quanta tarafından üretileceği belirtiliyor.

Quanta’nın başkan yardımcısı, Apple’ın üzerinde çalıştığı belirtilen gözlüğün bu yılın sonunda piyasaya sürülebileceğini ifade etti. Başkan yardımcısının bildirdiğine göre gözlük şu anda T2888 kod adıyla anılıyor. Gözlükte işletim sistemi olarak rOS adı verilen bir sistem tercih edilecek. Apple böyle bir cihazın varlığını doğrulamamış olsa da şirketin CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz ekim ayında AR gözlüklerin henüz yeterli performansa sahip olmadığını dile getirmişti. 

Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü Apple Glasses yolda

Apple’a yakın kaynakların aktardıkları bilgilere göre artırılmış gerçeklik gözlüğü 2020 yılında satışa sunulacak. Şirketin çalışmalarını 2019 yılına kadar sürdüreceği ve Apple’ın bu konuda başarılı olması durumunda gözlüğün 2020 yılının başında satışa sunulacağı belirtiliyor. iOS işletim sistemini temel alacağı belirtilen rOS için binlerce mühendisin çalışmalar yaptığı dile getiriliyor. Yazılım mühendislerinin artırılmış gerçeklik gözlüğü için HTC Vive‘dan faydalandıkları ifade ediliyor.  Geliştirilen rOS sayesinde gözlüğün Apple Watch ve Apple TV‘de olduğu gibi kendi uygulamalarını çalıştırabileceği ve kullanıcıların bunun için özel bir mağazadan indirme işlemi yapabileceği söyleniyor. Gözlüğün kontrolüyle ilgili de çeşitli dedikodular ortaya çıkmış durumda. Gözlüğün kafa hareketleriyle, Siri veya dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilebileceği söyleniyor.