reklamı kapat

POPÜLER

netflix

Netflix, Disney’i geride bırakmaya hazırlanıyor

Son zamanlarda orijinal yapımlarından dolayı adını sık sık andığımız Netflix önemli bir kilometre taşının eşiğinde. Platformun toplam değeri çok yakında Hollywood’un devlerinden The Walt Disney Company‘i geride bırakmaya hazırlanıyor.

Variety‘nin haberine göre Netflix hisse senetleri kısa bir sürede 344.72 dolara yükseldi. Bu da firmanın borsadaki toplam değerinin 152.8 milyar dolara ulaştığı anlamına geliyor. Bu yükselişle birlikte Amerikan medyasının önemli devletinden Comcast bir sıra geri kaydı. Firmanın toplam değeri ise 147.15 milyar dolar seviyesinde. Asıl dikkat çekici olan ise internet üzerinden hizmet veren platformun Disney’i geçmeye çok yaklaşmış olması.

Yakın zamanda 20th Century Fox’u bünyesine katmak için harekete geçen Disney’in güncel değeri 153.36 milyar dolar seviyesinde. Netflix’in onu geride bırakmak için 1 milyar dolarlık bir yükselişe ihtiyacı var. Firmanın kısa sürede elde ettiği bu başarının sebebi ise 24 saat önce Barack ve Michelle Obama’yla gerçekleştirilecek projenin açıklanması oldu. Fakat olay sadece bundan ibaret değil. Globalleşen firmanın değeri 2018’in başından bu yana yüzde 70 oranında arttı. Nisan ayı değerleri firmanın kazancı ve üye sayısının da yükselişte olduğunu gösteriyor. Netflix’in Disney’i ne zaman geride bırakacağı ise büyük merak konusu.

İlginizi çekebilir

Haziran 2018’de Netflix Türkiye’de neler var?