reklamı kapat

POPÜLER

Tetris

Tetris efsanesine PlayStation VR ile sanal gerçeklik dokunuşu [Video]

Sony, sanal gerçeklik gözülüğü PlayStation VR destekli en yeni oyununu E3 2018 öncesi duyurdu. Ancak bu yeni oyun beklediğiniz oyun olmayabilir.

PlayStation VR için yeni, oyuncular içinse nostaljik bir oyun olan Tetris, 2018’e ayak uydurmaya hazırlanıyor. Sony’nin sanal gerçeklik gözlüğü için hazırlanan oyun, alışılmış oynanışının çok dışında bir deneyimle “uzay Tetris’i” kavramını hayatımıza sokuyor. Temelde ikonik bulmacanın aynısı olan oyun, üç boyutlu uzayda evrimleşerek belki de olabilecek en iyi sanal gerçeklik oyunlarından biri olmayı amaçlıyor. 30’dan fazla etaba sahip olan oyun Enhance Games tarafından geliştiriliyor. Uzaya çıkacağınız, su altına ineceğiniz ve daha aklınıza gelebilecek hemen her ortamda kalıplar arası bir maceraya dahil olacağınız oyun etkileyici müziklerle de deneyimi yoğunlaştırmaya hazır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yine, yeniden Tetris

Tam adı Tetris Effect olan oyunu sanal gerçeklik gözlüğünü kullanmadan oynamak da mümkün. Ancak PS4’te Full HD, PS4 Pro’da 4K/60fps deneyim sunan oyunun asıl alametifarikası PlayStation VR’daki 3D deneyimi bize soracak olursanız. E3 2018’de oynanabilir bir demoyu alanda katılımcıların beğenisine sunacak olan Sony, oyun için de önümüzdeki son baharı işaret ediyor.

İkonik bulmaca oyunu bugüne kadar sattığı 170 milyon kopya ile en çok satan oyunlar listesine adını altın harflerle yazdıranlardan. İlk olarak Rus oyun geliştiricisi Alexey Pajitnov tarafından tasarlanan ve 1984’te çıkan oyun asıl başarısını ise 1989’da Nintendo Game Boy’da yer aldıktan sonra elde ediyor. Zaman içinde mobil cihazlardan son olarak sanal gerçekliğe kadar gelen oyun günümüzde hala sevilen bulmaca oyunları arasında yer alıyor.