reklamı kapat

POPÜLER

Nokia 8

Nokia telefonlarına beklenmedik yepyeni özellik yolda

HMD Global’ın Nokia kullanıcılarının ilgisini çekecek güzel bir haberi var. HMD Global, Nokia 8 telefonlarında profesyonel açıdan fotoğraf çekmek kullanıcılar için Pro Camera olarak adlandırdığı yeni bir kamera modunu kısa bir süre önce indirmeye sunmuştu.

Dünya genelindeki Nokia 8 kullanıcıları tarafından kullanıma hazır hale gelen mod sayesinde kullanıcılar profesyonel fotoğraf makinelerinde olduğu gibi fotoğraf çekimlerini manuel olarak gerçekleştirebiliyor. Beyaz dengesi, manuel odaklama aracı, ISO, deklanşör hızı ve pozlama ayarı modun sunduğu özellikler arasında. HMD Global, şimdi de Nokia telefonlarına yeni bir özellik getireceğini duyurdu. HMD Global tarafından paylaşılan bilgiye göre şirket, Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 8 ve Nokia 6.1’e yüz tanıma özelliğinin geleceğini aktardı. Önümüzdeki aylarda indirmeye sunulacak güncellemenin net çıkış tarihi ise henüz belli değil.

Yekpare 6.000 serisi alüminyum gövdesiyle şık bir görünüm sunan Nokia 8, dört farklı renk seçeneğiyle geliyor. Parlak mavi, parlak bakır, temperli Mavi ve çelik renk seçeneklerine sahip olan telefonda Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisi bulunuyor. Telefonda 2K çözünürlüklü 5,3 inçlik IPS ekran ve 4 GB RAM yer alıyor. Telefonun dahili depolama kapasitesi 64 GB olsa da Nokia 8’in hafızası microSD kartlarla 256 GB’a kadar artırılabiliyor. Nokia 8, sunduğu işlemci performansı haricinde kamera performansıyla da özellikle fotoğraf ve video çekimi yapan kullanıcıları mutlu edeceğe benziyor. Zeiss imzalı kamera kullanıyor. Mercek kalitesi açısından oldukça başarılı olan Zeiss, Nokia 8’de F/2.0 diyaframlı 13 megapiksel çözünürlüklü çift kamerasını sunuyor. telefonda kullanılan çift kamera iPhone 7 Plus’taki optik yakınlaştırma yapabilen sisteme benzemiyor.

Huawei P20’de olduğu gibi telefonun ana kamerası RGB sensöre, ikinci kamera ise monokrom sensöre destek veriyor. Her iki kameradan elde edilen verilerle daha kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nokia 8, çift kamerasıyla fark yaratıyor

13 megapiksel çift kameraya yine aynı çözünürlüke bir selfie kamerasının eşlik ettiğini de unutmadan söyleyelim. 4K video kaydı yeteneğine de sahip olan Nokia 8, IP54 sertifikasıyla su sıçramalarına karşı da dayanıklı.

Video