reklamı kapat

POPÜLER

nikon

7.3 gigapiksellik fotoğraftan Londra’ya yakından bakış

Gigapiksel çözünürlüğünde fotoğraflara bir yenisi daha eklendi. Londra’da çekilen fotoğraf ultra yüksek çözünürlük değeriyle fark yaratıyor.

Daha öncede yayınlanan gigapiksel fotoğraflardan farklı olarak yayınlanan yeni fotoğraf, günün 24 saatlik zaman dilimini kapsıyor. Günün her saatinde çekilen fotoğraf, 45 milyon çözünürlük sunan Nikon D850 modeli ile çekildi. AF-S Nikkor 300mm f/2.8 objektif yardımıyla çekilen fotoğrafın 155 derecelik panoramik fotoğraflardan oluştuğunu belirtelim. 6.240 kareden oluşan çekimde hareket kontrolü robotta yer alıyor. Robotun sinema sektöründe de tercih edildiğini söyleyelim. Londra’yı günün her saatinde detaylı bir şekilde görmek istiyorsanız haberin devamındaki 7,3 gigapiksel boyutundaki fotoğrafa göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

53 milyar piksellik bu fotoğrafta Bentley otomobil var

Bentley yaklaşık iki yıl önce lüks sedan otomobili Bentley Mulsanne’ı NASA‘nın teknolojisini kullanarak 53 milyar çözünürlükte fotoğraflamıştı. San Francisco’daki Golden Gate köprüsünde gerçekleşen çekimde Bentley, bu kare için NASA’nın Mars görevinde de kullandığı benzer teknolojisinden yararlanmıştı. Bentley tarafından paylaşılan harikulade kareye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.