reklamı kapat

POPÜLER

General Mobile

General Mobile’dan Türkiye’ye 100 milyon TL’lik yatırım

 - Güncelleme: 15 Ağustos 2018 15:31

General Mobile, Türkiye içi yeni yatırımını müjdeledi. Firma 100 milyon TL‘lik yeni fabrika yatırımı ile Türkiye’nin en büyük yerli cep telefonu fabrikasını üretime kazandırdığını açıkladı.

Yerli cep telefonu markalarından General Mobile, 33 ülkede gerçekleştirdiği büyüme ve yatırımların yanı sıra Türkiye’de de yatırımlarına devam ediyor. Marka stratejisi, operasyonu, tasarımı, Ar-Ge ve üretim tesisleri Türkiye’den yönetilen markanın 100 milyon TL’lik yeni fabrika yatırımı açıklandı. 2018 yılı sonunda toplamda 45 ülkede olmayı hedefleyen General Mobile’ın Ar-Ge merkezi ve operasyon yönetimi halihazırda Türkiye’den gerçekleşiyordu. Firma bu yeni yatırımla beraber üretimi de Türkiye’ye alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İhracat hedefi 155 milyon TL

General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, markanın ihracatla büyüdüğünü vurgularken “Türkiye’nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarıyla teknoloji geliştirmekten ve ihraç etmekten geçiyor.” dedi. Yıllık üretim kapasitesi 2,5 milyon adet olan fabrika ile 2018’in sonuna kadar 45 ülkeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yaman, 4,5 milyon adet üretim hedefine de ulaşmak istediklerini kaydediyor. İhracat hedefini de açıklayan Yaman sözlerini şöyle sonlandırıyor: “2017 yılında toplam satışımızın yüzde 16’sı ihracat yolu ile oldu. Yeni fabrika yatırımımızla bu oranı 2018 yılı sonunda yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyoruz. 2017 yılında ihracat ciromuz 75 milyon TL’ydi, 2018 sonu itibarıyla ihracat hedefimiz ise 155 milyon TL. Yeni üretim üssümüzde artan üretim kapasitemizle, bir yandan iç pazarın ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da ihracatımızı güçlendireceğiz.