reklamı kapat

POPÜLER

Google Gboard

Google’ın gelişmiş klavyesi Gboard’dan büyük başarı

 - Güncelleme: 23 Ağustos 2018 16:00

İnternet devi Google‘ın gelişmiş klavyesi Gboard, Android tarafında çok fazla uygulamanın erişemediği bir kilometre taşını geride bıraktı.

Gboard, Google’ın hem iOS hem de Android için geliştirdiği bir yetenekli klavye uygulaması. Uzun süredir hayatımızda yer alan gelişmiş özelliklere sahip klavye, Play Store‘da bugün itibariyle 1 milyar indirme sayısını geride bıraktı. iOS tarafıyla beraber 2 milyara yaklaştığı tahmin edilen klavye, gerçekten büyük bir başarıya imza atmış durumda. Play Store’da 1 milyar indirme rakamına ulaşan diğer uygulamalar Skype, Facebook Messenger, Instagram ve Google Fotoğraflar olarak karşımıza çıkıyor. Yani tam anlamıyla bu devlerin arasına giriş yapan klavye, gerçekten çok beğeniliyor. Klavye dahili olduğu her iki platformda da etkili olarak çalışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Gboard kullanıcılara neler sunuyor?

Klavye firma tarafından “Gboard’da hız ve güvenilirlik, kaydırarak yazma, sesle yazma ve sevdiğiniz diğer tüm Google klavye özelliklerinin yanı sıra Google Arama yerleşik olarak bulunmaktadır. Artık uygulama değiştirmeye gerek yok; doğrudan klavyenizden arama yapıp paylaşabilirsiniz.” şeklinde tanımlanıyor. Türkçe dahil yüzlerce farklı dile destek veren sürüm, özellikle anlık dil çeviri özelliğiyle öne çıkıyor. GIF ve emoji arama destekleri gençler arasında çok sevilen klavye, tema üzerinden özelleştirme desteğini de beraberinde getiriyor. Uygulamanın her iki sürümü de ücretsiz olarak aşağıdan elde edilebiliyor.

İlgili Video

Şirketin bir başka uygulaması