reklamı kapat

POPÜLER

Canon EOS R

Rekabet işte şimdi kızışıyor; karşınızda Canon’un ilk tam kamera aynasız fotoğraf makinesi EOS R [Video]

Görüntüleme devi Canon, yeni dönemde Nikon‘u yalnız bırakmıyor. İşte firmanın ilk tam kamera aynasız fotoğraf makinesi EOS R ve tüm özellikleri;

Hatırlarsınız Nikon geçen hafta tüm detaylarına aşağıda verdiğimiz tam kamera aynasız fotoğraf makineleri Z7 ve Z6’yı tanıttı. İşte bu modellere Canon’dan cevap gecikmedi. Biraz önce sona eren etkinlikte Canon EOS R görücüye çıkarıldı. Firmanın ilk tam kamera aynasız fotoğraf makinesi olan EOS R, gerçekten önemli bir noktada yer alıyor. Aynasız fotoğraf makinesi pazarında uzun süredir yer alan şirket, yeni model ile bu sefer sürece gerçekten ciddi şekilde yaklaşıyor. Bu model ile artık profesyonel kullanıcılara da hitap eden firma, modelinde alıştığımız bir tasarım çizgini tercih ediyor. Burada devrimsel bir adım atmayan Canon, modelinde yeni RF Bayonet yapısını kullanıyor. Bu yeni yapıda karşımıza şu an için “RF 28-70mm F2L USM, RF 50mm F1.2L USM, RF 35mm F1.8 Macro IS STM ve RF 24-105mm F4L IS USM” modelleri çıkıyor. Bu lensler ilk aşamada birçok ihtiyaç için fazlasıyla yeterli görünüyor. Ayrıca Nikon’un yaptığı gibi kişilere “EF-RF” adaptörü sunuluyor. Bu sayede Canon kullanıcıları mevcut EF / EF-S lensleri aynasız gövde ile aktif olarak kullanabiliyor.

Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R
Canon EOS R

Şirketin yeni fotoğraf makinesi 30.3 megapiksel tam kare CMOS sensör üzerine kuruluyor. Gücünü DIGIC 8 işlemciden alan model, 4K çözünürlükte 30 kare (Crop var) video çekebiliyor. Burada 10 bit 4:2:2 HDMI çıkışı verebiliyor olmasıyla beğeni toplayan fotoğraf makinesi, 3.69 milyon noktalık bir elektronik vizör taşıyor. Dokunmatik LCD ekranı hareketli tasarlandığı için Vlog çekenleri mutlu edecek model, tam 5.655 adet manuel olarak seçilebilen otomatik netleme noktasıyla geliyor. Bu gerçekten çok iddialı görünürken, EOS R içerisinde firmanın kendisini ispatlamış Dual Pixel CMOS AF sistemi yer alıyor. Bu özellikle video tarafında çok iyi sürekli otomatik netleme anlamına geliyor.

Gövde ağırlığı 580 gram olarak belirtilen model, tahmin edebileceğiniz üzere toza ve suya dayanıklı. USB üzerinden şarj edilebilen fotoğraf makinesi, CIPA verilerine göre tek pille 560 fotoğraf çekebiliyor. Nikon Z ailesi gibi, üst bilgi ekranı ile tek bir SD kart yuvasına sahip olan ve gövdeden görüntü sabitleme özelliği bulunmayan model, ekim ayında 2.300 dolar gövde fiyatıyla satışa çıkıyor. RF 24-105mm F4L IS USM kit lens ile beraber ise fiyat 3.400 dolar seviyesini buluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Canon EOS R, şirket için çok önemli bir model

Kendi CEO’su tarafından dahi yenilik yapmadığı için eleştirilen Canon, Sony ve Fujifilm’in hakim olduğu aynasız fotoğraf makinesi pazarında artık çok daha büyük oynuyor. Nikon ile beraber pazara yeni bir hareket getiren firma, yakın zamanda Panasonic’in de tam kare aynasızı ile dahil olacağı bu alanda öncü olmak istiyor.