reklamı kapat

POPÜLER

Netflix Bird Box

Netflix’ten izleyicilere Bird Box uyarısı

Sandra Bullock’un başrolünü üstlendiği Bird Box, yeni bir viral yaratmış gibi duruyor. Söz konusu viral için Netflix uyarıda bulunmak zorunda kaldı.

Aralık ayında yayınlanan Bird Box, Netflix için “rekor kıranlar” listesine adını altın harflerle yazdırmış durumda. Netflix’in kendi yapımları arasında ilk haftasında en çok izlenmeye ulaşan filmin 45 milyon hesap üzerinden izlendiği açıklanmıştı. Ancak tam olarak izleyici sayısı verilemiyor elbette. Zira bir hesap birden fazla izleyici tarafından kullanılabildiği gibi aynı anda aynı profilden de birden fazla izleyici tarafından izlenmiş olabilir. Ancak 45 milyon hesap bile çok etkili bir yayılımı gösteriyor. Bu popülerlik ise beraberinde tehlikeli bir viral getirmiş durumda. #BirdBoxChallenge hashtag’i altında izleyiciler gözleri kapalı bazı görevleri yerine getiriyor. Netflix bu konuda uyarıda bulunmak zorunda kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bird Box virali yüzünden gelen uyarı

Uyarıya geçmeden önce filmi izlememiş olanlar için konuyu kısaca özetleyelim. Bir gün aniden “gördükleri” bir şey yüzünden kendilerini öldürmeye başlayan insanların yarattığı kaostan canlı kurtulmaya çalışan insanlar, hayatlarına “gözleri kapalı” devam etmek zorunda kalıyor. Tabii farklı tehlikeler de zaman içinde ortaya çıkıyor. Malorie (Sandra Bullock) ise yanında iki çocukla kurtuluşu arıyor.

Netflix Amerika hesabından yapılan açıklama şu şekilde: “Bunu söylediğimize inanamıyoruz ancak lütfen kendinizi Bird Box meydan okuması yüzünden yaralamayın. Bunun nasıl başladığını bilmiyoruz. Yapıma olan sevginizi takdir ediyoruz ancak Erkek ve Kız’ın 2019 için tek bir dileği var o da meme’ler yüzünden hastanelik olmamanız.

Yazıda belirtilen Erkek ve Kız’ın, filmde yer alan çocukların adı olduğunu da kaydedelim. #BirdBoxChallenge örneklerine hashtag’le ulaşabilirsiniz.

İlgili video

Filmin fragmanı