reklamı kapat

POPÜLER

Bakan Soylu’nun her anne ve baba indirsin dediği uygulama: Uyuma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucuya karşı mücadele kapsamında önerdiği yeni uygulama Uyuma, anne ve babalara her koşulda ihbar imkanı tanıyor.

Bakan Süleyman Soylu Sporla Kal Güvende Kal Projesi bağlantılı etkinliğe katıldı. Burada uyuşturucuyla mücadelenin tam gaz devam edeceğini, bu meseleyi boş bırakmaya gelmeyeceğini ifade etti. Dünya genelinde uyuşturucuya talebin arttığını ifade etti. Uyuşturucu Raporu’na göre Avrupa Birliği erken uyarı sistemine dahil edilmiş uyuşturucu madde sayısı 670. Üstelik bunların yüzde 70’i son beş yıl içinde listeye dahil olmuş durumda. Bakan Süleyman Soylu bu yüzden uyuşturucuyla mücadelenin öneminin altını çizdi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Uyuma isimli uygulamayı şu sözlerle anlattı:

“Tedbir aldık, sonuç aldık ama uyuşturucu meselesi boş bırakmaya gelmez. Uyuşturucu konusunda her birimizin panik halinde olması lazım. Vatandaşlarımızın uyuşturucu ile ilgili durumları kolaylıkla bildirebilmeleri için ‘Uyuma’ isimli bir aplikasyon yaptık. Şu ana kadar 26 bin 178 kişi bu uygulamayı indirdi ve 2 bin 405 ihbar yapıldı. Lütfen her anne ve baba bu aplikasyonu mutlaka telefonlarına indirsin. Bildirdiği andan itibaren çok kısa süre içerisinde emniyet görevlilerimiz olay yerinde olmaktadır. Gördüğü şüpheli durumları mutlaka bu uygulama üzerinden bize bildirsin.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uyuma isimli uygulama hem App Store hem de Google Play Store‘de yer alıyor. İndirip temel bilgileri girmenin ardından istediğiniz zaman hızla uyuştucu bağlantılı şikayette bulunabiliyorsunuz.

İlginizi çekebilir

Güneş enerjisinden güç alan elektrikli bisiklet