reklamı kapat

POPÜLER

bmw camper
BMW

BMW ve The North Face’den sıra dışı çadır konsepti

BMW, sıra dışı bir kamp projesi için ünlü giyim markası The North Face ile iş birliğine imza atıyor. İki şirketin ortaklaşa geliştirdikleri ürün 2 tekerlekli bir çadır.

The North Face’in yeni bir buluşu olan Futurelight isimli kumaş sahip olduğu teknolojiyle fark yaratıyor. Futurelight kumaşında Nanospinning adı verilen bir teknoloji kullanılıyor. Bu teknoloji nano boyuttaki delikler sebebiyle dikkat çekici olarak karşımıza çıkıyor. Küçük delikler içerideki havanın dışarıya çıkmasına imkan sağlarken bir taraftan da yağmur veya kar gibi olumsuz hava koşullarında suyun içeri girmesine izin vermiyor. BMW’nin Designworks birimiyle ortaklaşa tasarlanan çadırda iki kişi kamp yapabiliyor. Michelin imzalı havasız lastiklerin tercih edildiği kamp çadırı BMW’ye göre 2008 BMW GINA Light Visionary Model konsept otomobilinden ilham alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Konsept çadır üretime girecek mi?

Tasarımını gözyaşı şeklinden alan çadır, gerek tasarımı gerekse sunduğu konforla tüm dikkati üstüne çekiyor. Yazının başında da belirtiğimiz üzere BMW ve The North Face imzalı çadır konsept aşamasında olduğu için en azından şu an için üretime girmesi beklenmiyor.

İlginizi çekebilir

2019 BMW M850i Convertible