reklamı kapat

POPÜLER

Toyota

Sadece bir tane üretilecek; Toyota tarihe geçecek otomobile hazırlanıyor

200 yıldır görülmemiş bir hamle ile imparator değiştiren Japonya, 50 yılı aşkında Toyota Century tarihinde de bir ilke sahne olacak.

Uzun ömürlülük, sağlamlık ve memnun kullanıcı kitlesi… Bu kriterleri uzun süre elinde tutmayı başaran Toyota, güncel jenerasyonlarıyla da istikrarlı bir grafik yakalamayı başardı. Piyasada radikal kararlar alma konusunda hiçbir zaman tereddüt etmeyen marka, dizel motorlara veda edip tüm ürün gamını hibritle değiştirme konusunda da oldukça cömert davrandı. Corolla, RAV4 ve Yaris gibi bilinen modellerin tamamında süre gelen bu radikal hamleler, Japonya içerisindeki özel pazar için de geçerli. Sadece kendi ülkesinin sınırları içerisinde satışa sunduğu sıra dışı modeli Century ile Mercedes S-Serisi sınıfına meydan okuyor. Bu aracın üretimini tamamen el işçiliğiyle yapan ve yıllda yaklaşık 500 örneğiyle asfalta inen Toyota Century şu sıralar yerel basının gündeminde. Bunun sebebiyse geçtiğimiz hafta içerisinde tahtı devralan yeni imparator.

Toyota

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eşi olmayan bir Toyota Century

Century modeli, 82 yıllık Toyota tarihi içerisinde 52 yıllık bir geçmişe sahip. 1967 yılından beridir üretilen bu sıra dışı otomobilin Mercedes’in de ötesine geçerek döneminde Lincoln ve Rolls-Royce gibi markaların modelleriyle birlikte anıldığını dahi görebiliyoruz. Günümüz itibarıyla bu klasik ve oturaklı çizgisini sürdüren Century, dış basında yankı bulan detaylara göre ilk kez Convertible olarak üretilecek. Hafta içerisinde İmparator Akihito‘nun Tokyo’da düzenlenen törenle tahttan feragat etmesiyle başlayan değişim, Prens Naruhito‘nun yeni imparator olma süreciyle devam ediyor. Yeni prense tahsis edilmek üzere adı geçen Rolls-Royce’un yerine ise Toyota Century’nin imparatora özel olarak üstünün açılacağı şu aşamada karşımıza çıkan önemli detaylar arasında. Kaputunun altında 5.0 litrelik V8 motor barındıran Century’nin 431 beygirlik güç ve ultra lüks detaylarıyla kısa süre içerisinde karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

İlginizi çekebilir

İngiltere Prensi Jaguar E-Type Zero’yu seçti