reklamı kapat

POPÜLER

Apple iPad MacBook

Apple’dan Mini-LED ekranlı iPad ve MacBook geliyor

Teknoloji devi Apple, geleceğe yönelik yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Bu sefer gündemde Mini-LED ekranlı MacBook ve iPad modelleri bulunuyor.

Apple tarafına yönelik sağlam kaynaklardan Ming-Chi Kuo’ya göre şirketten 2020 sonu ve 2021 arasında Mini-LED ekranlı üst seviye bir iPad ve MacBook modeli gelecek. OLED panellerin gelişmesine ve ucuzlamasına rağmen Apple’ın yeni modellerinde OLED yerine Mini-LED kullanmasının iki önemli nedeni bulunuyor. Söylendiği kadarıyla firma OLED panellerin “burn-in” sorununu yaşamak istemiyor. Firmanın ayrıca OLED konusunda Samsung’a olan bağımlılığını da bitirmek istediği aktarılıyor. Söylendiği kadarıyla Mini-LED panelleri LG Display da sağlayabiliyor. Kuo’ya göre Mini-LED paneller daha hafif ve ince cihazlar üretilmesine imkan tanıyor. Geniş bir renk gamutuna destek verdiği de aktarılan bu paneller, yüksek kontrast sunuyor ve HDR içerikler için yüksek parlaklık sunabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, 2020 iPhone modelleri üstünde de çalışıyor

Biliyorsunuz 2019 modelleri daha yeni çıkmasına rağmen 2020 modellerinin genel hatları da netleşmiş gibi görünüyor. Daha önce de paylaştığımız üzere gelen bilgiler doğru çıkarsa 2020 serisi ekrana entegre Touch ID ile Face ID’yi bir araya getiriyor ve ters kablosuz şarj desteğini sunuyor. Güçlerini 5 nm üretim sürecinden çıkan A14 Bionic işlemciden alacak denilen telefonlar,  5G desteğini taşıyacak ve arkalarında yüksek ihtimalle bir ToF sensörü de barındıracak. Yeni ailedeki Pro modellerin 120 Hz bir OLED ekran ile geleceği söylenirken,  yeni iPhone’larda artık USB-C portunun yer alacağı da konuşuluyor.

İlginizi Çekebilir

Apple Arcade rakibi Google Play Pass