reklamı kapat

POPÜLER

Renault ZOE RS

Clio RS’e elveda; Renault ZOE RS elektrik ve performansı birleştirmeye geliyor

Elektrik geleceğinde büyük bir pay sahibi olma potansiyeli barındıran Renault ZOE RS için ilk beklentiler ve hedefler konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz haziran ayı içerisinde güncellenen yüzü ve ileriye taşınan teknik özellikleriyle karşımıza çıkan 2020 Renault ZOE, sınıfa ilgi duyanların dikkatini çekmeyi başarmıştı. 390 kilometreye dayanan menzil değeriyle artık bu konuda tedirginlik yaşayanların da gözlerini üzerinde toplayan modelde hızlı şarj dinamiklerinin de daha net şekilde devreye girdiğini gördük. Uzun süredir markasının tam elektrikli rolünü üstlenen ZOE, görünüşe göre önümüzdeki süreçte daha da iddialı noktalarda bu temsiliyeti sürdürecek. Autoexpress‘e modelin geleceğiyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Renault Yöneticilerinden Ali Kasai, RS rozetinin hayata geçirilme sürecinin altını çizdi. Özellikle 2017 yılında tanıtımı gerçekleştirilen ZOE e-Sport konspetinden fazlasıyla olumlu geri dönüş aldıklarını ifade eden Kasai, ZOE’nin bu versiyonuyla Clio RS’in yerini alma konusunda önünün açık olduğunu da belirtti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault ZOE RS için marka içerisindeki hedefler

Açıklamalarında Clio RS’in artık üretim için düşünülmediğini ve ortada bir boşluk oluştuğunu da dile getiren Kasai, Renault Sport imzalarının da artık markanın elektrik stratejinde büyük rol alacağının altını çiziyor. Kasai; “Gününümüzde var olan otomobil trenlerine cevap vermek ve spor modellerin geleceğine yatırım yapmak zorundayız. Bu Renault Sport departmanının yenilikçi olması için de yapması gereken bir durum. ZOE konsepti düşündüğümüz bu rolü karşılayacak niteliklerde. Projenin tanıtımından itibaren pek çok kişi tarafından sevildiğini ve aracı satın almak için geri dönüşler aldığımızı söyleyebilirim. Lakin burada bizim için öncelikli olan bazı parçalar var. Ortaya çıkacak otomobilin yüksek performansıyla sadece bir tur atıp sonra hemen şarja ihtiyaç duyacak olması bizim yapmak istediklerimiz arasında değil.” ifadelerine yer versi. 2017 yılında tanıtılan ZOE konsepti üzerinde taşıdığı çift elektrik motoruyla yaklaşık 460 beygir güce sahipti. 0’dan 100’e 3,2 saniyede çıkabilen otomobilin, yarattığı bu beklentinin menzil açısından Renault özelinde karşılanmasıyla birlikte üretime hazır olacağını düşünüyoruz. Şimdilikse bunun için herhangi bir tarih konuşulmuyor.