reklamı kapat

POPÜLER

Sony akıllı telefon

Sony’den akıllı telefon kameraları için büyük hedef!

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, akıllı telefon kameralarında ulaşmak istediği “kalite” hedefini çok büyük koymuş durumda.

Fotoğraf makinesi, kamera ve akıllı telefon “kamera sensörü” denildiği zaman akla gelen ilk isim kesinlikle Sony oluyor. Bu alana çok büyük yatırım yapan firma, gerçekten birçok kalemde en iyi çözümleri sunuyor. İşte firma bu domine ettiği alanda çok daha büyük düşünüyor. Firma ilk olarak yeni yıldan bahsediyor. 2020’de çıkacak akıllı telefon odaklı sensörlerinin “HDR, düşük ışık performansı, otomatik netleme ve netleme hızı konularında” çıtayı oldukça yükselteceğini aktarıyor. Esas büyük hedef ise bundan sonrası için konulmuş durumda. Teknoloji devi akıllı telefon tarafında DSLR seviyesi fotoğraf kalitesini hedeflediklerini aktarıyor. Bu gerçekten heyecan veriyor. Mevcut sensörlerin boyutları göz önüne alındığı zaman bu hedefe ulaşılmasının kısa sürmesi beklenmiyor. Ancak firma bu konuda çok sağlam adımlar attıklarını belirtiyor. Kompakt fotoğraf makinesi pazarını bitiren telefonlar, 2-3 yıl içinde DSLR’lara da ciddi şekilde kafa tutacak gibi görünüyor. Hatta yeni teknolojiler ve yapay zeka ile bunun daha kısa sürede gerçekleşme ihtimali de bulunuyor. Sony imzalı akıllı telefon modellerinin de 2020’de eskiye nazaran daha yüksek fotoğraf kalitesi sunacağı iddia ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony alanın Samsung ile beraber en önemli ismi

Biliyorsunuz Samsung da gerçekten çok iddialı kamera sensörleri bulunuyor. Burada da ilk olarak Xiaomi Mi Note 10‘da kullanılan 108 megapiksel kamera sensörü akıllara geliyor. Harika performans gösteren bu sensörün yenisinin Samsung Galaxy S11 ailesinde kullanılacağı biliniyor. Bu açıdan 2020’de telefon kameraları hiç olmadığı kadar iyi hale gelecek gibi duruyor.

İlginizi Çekebilir

DJI’ın boyutları şaşırtan yeni drone modeli