reklamı kapat

POPÜLER

Carlos Ghosn

Film senaryosu niteliğinde detaylar; eski Nissan CEO’su Carlos Ghosn Japonya’dan nasıl kaçtı?

 - Güncelleme: 31 Aralık 2019 21:31

Renault-Nissan ortaklığının da en önemli ismi olan Carlos Ghosn, Japonya’daki gözaltı sürecinden film gibi bir organizasyonla firar etti.

Yankıları günün erken saatlerinde gelmeye başlayan ve kısa süre içerisinde tüm dünyada gündeme oturan Carlos Ghosn‘un Japonya kaçısı saatler ilerledikçe yeni detaylar ve iddialarla genişlemeye devam ediyor. İlk detaylarını gün içerisinde sizlerle paylaştığımız gelişmelerin artık belirli noktalar üzerine şekillendiğini söyleyebiliriz. Renault-Nissan ortaklığının da yöneticiliğini yürüttüğü süreçte çok ciddi yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olan Ghosn’un Japonya’da göz altına alınmasıyla başlayan süreç basamak şeklinde ilerlemeye devam etti. 10 milyon dolara yaklaşan bir kefalet ile gözaltı sürecini ev hapsine çeviren 65 yaşındaki yöneticinin aslında kaçış süreci de bu adımdan itibaren başlamışa benziyor.

Carlos Ghosn firarının ortak noktalarından birisi Türkiye

Gün içerisinde satır başlarına yansıyan ilk iddialar arasında, Lübnan merkezli bir yayının Türkiye üzerinden yola çıkan bir özel jetin Ghosn’u Lübnan’a getirdiğini görmüştük. Saatler ilerledikçe bu detayın Fransa başta olmak üzere diğer pek çok ülkenin kaynaklarında da ortak bilgi olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Lübnan pasaportu da bulunan Ghosn’un eşinin Türkiye’de bulunan bağlantıları üzerinden kaçışı planladığı söyleniyor. Peki tüm bu olaylar arasında Ghosn’u Japonya’dan çıkartan asıl plan hangisiydi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gün içerisinde sizlerle paylaştığımız haber içerisinde eski CEO’nun bir arkadaşının “bu kaçışın birileri tarafından film yapılması gerekiyor.” açıklamasına da yer vermiştik. Son gelişmelerin ardından bu açıklamaya hak vermemek pek de mümkün değil. Bunlar arasında ilk dikkat çeken Ghosn’un bir müzik enstrümanın kutusuna saklanarak rezidansının önündeki silahlı güvenlikleri atlatışı. Noel kutlamaları için dairesine bir müzik grubu getirttiğini gördüğümüz eski yöneticinin, daireden kaçısın ardından Japonya’da ufak bir havaalanı üzerinden ülkeyi terk ettiği söyleniyor. Ülkeyi terk ederken sahte bir pasaport ve isim kullanıldığına dair de önemli iddiaların bulunduğu Ghosn’un Türkiye’den özel bir jetle ardından Lübnan’a ulaştığını görüyoruz. Lübnan’a girişi sırasında Fransız pasaportunu kullandığı da detaylara yansıyan Ghosn’un Brezilya vatandaşı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Bu noktada resmi bir açıklamada bulunan Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Ghosn’un ülkeye yasal olarak girdiğini belirtmekle birlikte Japonya’dan nasıl kaçtığına dair bilgi sahibi olmadığı söyleniyor. Bir müzik kutusunda taşınma, sahte isim ve özel jet gibi fantastik planın parçası olarak Japonya’dan kaçan Ghosn’un kısa süre içerisinde resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Eski CEO’nun ailesi geçtiğimiz süreçte Japonya’daki hukuk sistemine ve yargılamalara güvenmediklerini dile getirmişti.

İlginizi çekebilir

Nissan Juke Euro NCAP