reklamı kapat

POPÜLER

uzaktan kumandalı araba

Ahşaptan üretilen uzaktan kumandalı araba [Video]

Uzaktan kumandalı araba modelleri çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çeken oyuncaklar olmuştur. Son yıllarda drone’lara olan ilgi artsa da uzaktan kumandalı arabaların da yeri her zaman başka olmuştur.

Otomobil yayınları yapan dünyaca ünlü internet sayfası Autoblog, Timeformachine imzasını taşıyan sıra dışı uzaktan kumandalı bir araba modelinin videosunu paylaştı. El üretimi olduğu belirtilen  aracın ahşap malzemesinden üretildiği belirtiliyor. Evet yanlış duymadınız. Haberin devamında yer alan videoda da görülebileceği üzere oyuncak arabanın tekerleklerinde, ızgarasında ve gövdesinde ahşap malzemesinin kullanıldığı görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kablosuz uzaktan kumandanın kontrplaktan yapıldığı belirtiliyor. Uzaktan kumandalı arabanının ön, arka ve üst tarafında LED ışıklar göze çarpıyor. Manyetik amortisörler ahşap arabaya yumuşak bir sürüş sağlıyor.

Ahşaptan üretilen uzaktan kumandalı araba tasarımıyla dikkat çekiyor

Timeformachine isimli şirket tarafından tasarlanan arabanın satış fiyatı ise henüz açığa çıkmış değil. Şirketin bu model haricinde dozer ve Elvis Presley’nin arabasını da ahşaptan ürettiğini söylemek mümkün. Dozer modelinin yurt dışı fiyatı yaklaşık 46 dolar, Elvis modelinin fiyatı ise yaklaşık 35 dolar.  Bu modellerin uzaktan kumanda desteğine sahip olmadığını belirtelim. Haberde bahsettiğimiz arabanın fiyatının bu modellerden daha yüksek olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Haberin devamında yer alan video üzerinden arabanın çalışırkenki halini görebilirsiniz.

İlgili video

Tasarımıyla dikkat çeken RC araba