reklamı kapat

POPÜLER

iOS 14 Apple iPhone OS iOS 14 Apple iPhoneOS

iOS 13.5 ile çıkacak çok faydalı Face ID maske özelliği

Teknoloji devi Apple, koronavirüs nedeniyle maske kullanımının patlama yaptığı şu dönemde iOS 13.5 sürümüyle faydalı bir özellik sunacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle şu an hemen herkes maske takıyor. Ancak maske takıldığı zaman Apple’ın yeni nesil telefonlarından yer alan Face ID yüz tanıma sistemi çalışmıyor. Bu sistemi maske ile çalışır kılmanın bir yolu var ancak bu da çok güvenli olmadığından herkes mevcut sistemi korumaya devam ediyor. Mevcut yapıda da şu an kişiler yüzleri tanınmadığı için telefonlarını parola ile açıyor. Ancak mevcut iOS sürümünde parola ekranının gelmesi bazen ciddi zaman alıyor. İşte iOS 13.5 ile bu çözülüyor. Söylendiği kadarıyla sistem maske taktığınızı anlıyor ve karşınıza hemen parola ekranını çıkarıyor. Yani sistem yüzü tanımaya çalışmak yerine direkt olarak parola ekranını getiriyor. Bu da gerçekten çok ama çok kullanışlı görünüyor. Bu arada iOS 13.5 sürümüyle detaylarına burada yer verdiğimiz koronavirüs odaklı altyapı da start alıyor. Bu sistem kişileri COVID-19‘a yakalanmış bir kişinin (Sisteme kayıtlı veriler üstünden anonim olarak) yanına gittiği zaman uyarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, iOS 13.5 kadar iOS 14 işletim sistemi için de önemli özellikler / yenilikler planlıyor

Sürüm özellikle kodlarında bulunan Clips API ile gündemde. Söylendiği kadarıyla iOS 14, kişilerin bir uygulamayı tamamen indirmeden kullanmasına imkan tanıyacak. Ancak burada bir deneme sürümünden ya da App Store içinde denemeden bahsetmiyoruz. QR kod temelli çalışacağı söylenen bu “Clips” özelliği, söylendiği kadarıyla QR kodu tarattığınız zaman karşınıza normal bir internet sitesi yerine bazı özellikleri interaktif olarak kullanılabilir uygulama bölümleri getirecek. Uygulaması sistemde yüklü olmayan servislerin bağlantılarında / içeriklerinde görev yapacak gibi görünen Clips, merak uyandırıyor.

İlginizi Çekebilir

Pil ömrü dikkat çeken akıllı saat modeli