reklamı kapat

POPÜLER

iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max’in taslak tasarımı gün ışığına çıktı

Apple‘ın bu yıl piyasaya süreceği iPhone 12 ailesinde radikal tasarım değişikliği yapması beklenmiyor. Şirketin önümüzdeki yıl satışa sunacağı iPhone modellerinde yeni bir tasarım çizgisi kullanması bekleniyor.

iPhone 12 ailesinin tanıtımı için geri sayım başlamışken iPhone 12 Pro Max modelinin taslak tasarımı ortaya çıktı. Paylaşılan fotoğrafa bakıldığında Pro Max’te çentik azaltılsa da bu yıl tamamen çerçevesiz bir iPhone görmeyeceğimiz anlaşılıyor. Daha ufak ekran çentiği sayesinde  Pro Max‘in daha iyi ekran gövde oranı sunacağı belirtiliyor. Pek tabii daha ufak çentiğin yeni Pro modelinde de kullanılması bekleniyor. iPhone 4  benzeri bir tasarım çizgisi sunacağı belirtilen telefonun metal bir çerçeveyle geleceği konuşuluyor. Tüm yeni iPhone modellerinin 5G desteğine de sahip olacağı dile getiriliyor.

iPad Pro‘larda hayatımıza giren 120 Hz ProMotion ekran teknolojisinin yeni modellerde görmeyi umuyoruz. LiDAR kamera teknolojisi de Pro modellerinde gelmesi beklenen diğer detaylar arasında.LiDAR, ışığın bir nesneye ulaşma ve o nesneden yansıma süresini ölçerek aradaki mesafenin belirlenmesini sağlıyor. Bu gelişmiş teknoloji, bir sonraki Mars görevi için NASA tarafından da kullanılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 12 ailesi ne zaman tanıtılacak?

iOS 14 yüklü gelecek  yeni iPhone ailesinde daha gelişmiş kameraların da kullanılması kuvvetle muhtemel. Özellikle telefonların gece fotoğrafçılığında daha başarılı sonuçlara imza atacağı konuşuluyor. Yeni iPhone ailesiyle ilgili tüm detaylar eylül ayında gerçekleşecek etkinlikte gün ışığına çıkacak. Apple  yeni modeller de yer alacak iOS 14’ü bu ay içerisinde tanıtacak.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi’nin yeni arayüzü MIUI 12 ile tanışın